No reservations

noreservationsFoodie film
Categorie
Volwassenen
Titel
No reservations
Regie
Scott Hicks
Speelduur
103 minuten
Genre
Komedie, romantiek
Uitgebracht
2007
Land
Verenigde Staten
Originele taal
Engels
Cast
Catherine Zeta-Jones, Aaron Eckhart, Patricia Clarkson, Abigail Breslin, Patricia Clarkson, e.a.
Trailer
Bestel de DVD* bij

* De voorkant van sommige DVD’s kunnen afwijken van deze afbeeldingen, alsook de datum van release. Sommige films zijn ook verkrijgbaar in Blu-ray via Bol.com.

Deze film is de remake van de Duitse film “Bella Martha”.

Het verhaal
Wil je een perfect klaargemaakte malse kwartel in truffelsaus? Die kan Kate (Catherine Zeta-Jones), een workaholic van een chef-kok, wel voor je bereiden. Maar vraag haar niet wat ze aanmoet met de vrijgevochten, operaminnende souschef (Aaron Eckhart) die in haar dure restaurant in Manhattan komt werken. Of wat ze moet doen met haar ouderloze nichtje (Abigail Breslin), die bij haar komt wonen en meer van vissticks dan van foie gras houdt. “Was er maar een kookboek voor het leven, met recepten zodat je precies wist wat je moest doen,” verzucht Kate tegen haar therapeut (Bob Balaban). Liefde voor het leven (en voor lekker eten!) geeft jeu aan dit sympathieke en grappige verhaal over een vrouw die ontdekt dat de wereld groter is dan haar keuken. Kom binnen. Er staat iets nieuws en anders op het vuur bij Kate.

DVD algemeen

Als je deze film hebt bekeken, mag je steeds een recensie plaatsen, zoals over de inhoud, filmkunst, personages, diepgang, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer Foodie Films zijn te vinden op Foodie Films. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete Foodie Films?

Recensie
Catherine Zeta-Jones probeert als vrouwelijke chefkok liefde, werk en de zorg voor haar ontheemde nichtje te combineren.
Sinds haar dik verdiende Oscar voor Chicago (2002) hoeven er geen twijfels meer te bestaan over de acteerkwaliteten van Catherine Zeta-Jones. De oorspronkelijk uit Wales afkomstige schone speelde de afgelopen jaren solide rollen in films als The Terminal (2004) en Ocean’s Twelve (2004), voordat ze na The Legend Of Zorro (2005) een jaartje vrijaf nam om zich op haar gezin met Michael Douglas te concentreren. Dat die vrije tijd haar carrière geen schade toebracht, bewijst No Reservations van regisseur Scott Hicks, de Australische filmmaker die naam maakte met het gevoelige piano-drama Shine (1996).
Zeta-Jones speelt Kate Armstrong, een moderne alleenstaande vrouw, die volledig is toegewijd aan haar werk als chef-kok in een van de beste restaurants van de stad. Haar enige betekenisvolle relatie buiten de keuken onderhoudt ze met haar psychiater (een grappige rol van Bob Balaban), die ze in opdracht van haar bazin Paula (Patricia Clarkson) bezoekt, zonder precies te begrijpen waarom. Kate’s ogenschijnlijk aantrekkelijke maar in feite op dood spoor belande leventje wordt echter op zijn kop gezet door het onverwachte overlijden van haar zus. Kate heeft geen andere keus dan de voogdij van de achtjarige Zoe (Little Miss Sunshine’s Abigail Breslin) op zich te nemen, maar aangezien het ouderschap wel het laatste was waar ze op had gerekend, verloopt de aanpassingsperiode niet helemaal zonder slag of stoot. Om Kate te ontlasten huurt Paula bovendien een nieuwe souschef in: de goedlachse operaliefhebber Nick, een rol die Aaron Eckhart de kans geeft om zich weer eens van zijn meest sympathieke kant te laten zien. Hoewel Kate hem in eerste instantie alleen maar als een concurrent ziet, heeft ze vanaf dat moment het recept voor een gelukkig leven in handen.
No Reservations is een gepolijst comedy-drama (overigens een remake van de Duitse arthousehit Bella Martha) dat er fantastisch uitziet – met een lekker moppie muziek ook van Philip Glass – en dat erin slaagt om op smaakvolle wijze zowel de smaakpapillen als de traanklieren te beroeren.
© Copyright Preview Filmmagazine BV

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s