Last Holiday

lastholidayFoodie film
Categorie
Volwassenen
Titel
Last holiday
Regie
Wayne Wang
Speelduur
112 minuten
Genre
Komedie, drama
Uitgebracht
2006
Land
Verenigde Staten
Originele taal
Engels
Cast
Queen Latifah, LL Cool J, Gérard Depardieu, Timothy Hutton, Giancarlo Esposito, e.a.
Trailer
Bestel de DVD* bij

* De voorkant van sommige DVD’s kunnen afwijken van deze afbeeldingen, alsook de datum van release. Sommige films zijn ook verkrijgbaar in Blu-ray via Bol.com.

LL Cool J speelt de knappe bewonderaar die Georgia niet zomaar door zijn vingers laat glippen. Timothy Hutton, Gerard Depardieu, Alicia Witt en Giancarlo Esposito zijn ook van de partij in deze komediehit waarin de goede tijden worden gevierd.

Het verhaal
Georgia Byrd, een verlegen verkoopster van keukengerei uit New Orleans, krijgt te horen dat ze niet lang meer te leven heeft. Ze gooit het roer om en besluit een laatste droomvakantie te houden in Europa. Omdat ze denkt dat ze niets meer te verliezen heeft, gooit ze alle remmen los. Georgia’s persoonlijke transformatie heeft effect op iedereen die in haar buurt komt. Ze wil een leven vol plezier leiden in slechts een paar weken. Geniet en lach mee met de dolkomische avonturen van Georgia als zij in Europa een chique kuuroord op z’n kop zet en met volle teugen geniet van haar nieuwe look…nieuwe moves…en nieuwe zelf.

DVD algemeen

Als je deze film hebt bekeken, mag je steeds een recensie plaatsen, zoals over de inhoud, filmkunst, personages, diepgang, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer Foodie Films zijn te vinden op Foodie Films. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete Foodie Films?

Recensie
Ze is op sterven na dood, maar Queen Latifah laat de rijke snobs in een Tsjechisch ski-oord een moreel-ethisch poepie ruiken.Queen Latifah’s carrière kwam na haar Oscar-nominatie voor Chicago in een stroomversnelling terecht. Tegenwoordig krijgt ze heuse hoofdrollen, maar echte hits leverde dat nog niet op. Zou het niet helpen als ze eens uit de sfeer van de kalenderwijsheden zou stappen?
Last Holiday is best charmant, maar de film loopt vast in clichés die je van mijlenver ziet aankomen. Queen speelt Georgia Bird, die in een warenhuis in New Orleans (de film werd vóór Katrina opgenomen) kookdemonstraties geeft. Om haar gewicht binnen de perken te houden eet ze zelf alleen slankmaaltijden, maar ze droomt van een carrière als chef-kok. Tijdens een toevallig doktersbezoek wordt er een zeldzame hersenaandoening bij haar aangetroffen; ze heeft nog maar een maand te leven. Georgia besluit haar laatste weken en centen te gebruiken om één keer in haar leven de bloemetjes buiten te zetten.
Ze reist af naar het Tsjechische ski-oord Karlovy Vary, omdat daar -in Hotel Pupp- haar favoriete kok Didier (Gérard Depardieu) werkt. Ze geniet in het hotel van alle mogelijke luxe en heeft veel meer pret dan de verzamelde nouveau riche, die ze ook in moreel-ethisch opzicht de baas is. Levenslessen: Pluk de dag! Eerlijk duurt het langst! Liever arm en gelukkig dan rijk en een sjagrijn! Alles goed en wel, maar mag het een volgend keer wat sprankelender? Queen heeft er de uitstraling voor. Wat ze hier ook heeft, is een weldadig intieme chemistry met love interest LL Cool J. Maar Cool reist niet mee naar Hotel Pupp, zodat het leukste element van de film lange tijd verwaarloosd wordt.
© Copyright Preview Filmmagazine BV

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.