Eden

edenFoodie film
Categorie
Volwassenen
Titel
Eden
Regie
Michael Hofmann
Speelduur
98 minuten
Genre
Drama, romantiek
Uitgebracht
2006
Land
Duitsland
Originele taal
Duits
Cast
Josef Ostendorf, Wioletta Breskic, Jonas Laiblien, Philip Klinkner, Robert Foster, e.a.
Trailer
Bestel de DVD* bij:

* De voorkant van sommige DVD’s kunnen afwijken van deze afbeeldingen, alsook de datum van release. Sommige films zijn ook verkrijgbaar in Blu-ray via Bol.com.

Sensuele, romantische eetfilm over de kunst van en de liefde voor het koken. Jonge vrouw raakt geheel in de ban van de kookkunsten van een chef, met verstrekkende gevolgen.

Het verhaal
Gregor is een corpulente, excentrieke Chef de cuisine in een klein exclusief restaurant. Er zijn maar weinig plaatsen en het restaurant is dan ook iedere dag volgeboekt. Wat Gregor zijn gasten voorschotelt, leidt tot bijzondere ervaringen en sensaties bij zijn gasten. In zijn vrije tijd wandelt hij graag door het park en drinkt iets op het terrasje waar Eden bedient. Eden is een mooie jonge vrouw, getrouwd met Xaver en heeft een vijfjarig dochtertje Leonie met een verstandelijke handicap (Syndroom van Down). Het lijkt of Eden een beetje op de automatische piloot gaat, haar huwelijk inclusief. Dit verandert wanneer Gregor in haar leven komt. Hij is meteen gek op haar dochtertje en als hij wordt uitgenodigd op haar verjaardag, maakt hij een bijzondere cake met chocolade. Zodra Eden van de chocolade proeft is ze verkocht, wat resulteert in een innige, maar platonische liefde.

DVD algemeen

Als je deze film hebt bekeken, mag je steeds een recensie plaatsen, zoals over de inhoud, filmkunst, personages, diepgang, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer Foodie Films zijn te vinden op Foodie Films. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete Foodie Films?

Recensie
In De Duits-Zwitserse coproductie Eden komt heel wat lekker eten op tafel. Maar het gaat in deze romantische feelgood movie pas in tweede instantie over culinaire hoogstandjes.
Topkok Gregor (Josef Ostendorf) runt een klein restaurantje aan huis, waarmee hij zich een ereplaats in alle belangrijke gidsen heeft verworven. Op zekere dag maakt de dikke, schuchtere Gregor kennis met Eden (Charlotte Roche), serveerster en moeder van Leonie, een mongooltje. Nadat de kok een goddelijke taart heeft gebakken voor Leonies verjaardag, raken moeder en dochter verslaafd aan Gregors onnavolgbare kooksels. Uiteraard trekt dat op den duur een zware wissel op het huwelijk, en een confrontatie tussen Gregor en de ‘bedrogen’ echtgenoot kan niet uitblijven.
Meer dan het tegelijk voorspelbare én onwaarschijnlijke verhaaltje zelf verleent Roche de film de broodnodige charme. Gelukkig maar, want in culinaire termen doet Eden denken aan een toetje waar net een schep suiker te veel in is gegaan. Mag het de volgende keer ietsje minder zoet?
© Copyright Preview Filmmagazine BV

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.