Eat Pray Love

eatpraylove1Foodie film
Categorie
Volwassenen
Titel
Eat Pray Love
Alternatieve titels
Eten, Bidden, Beminnen
Regie
Ryan Murpy
Speelduur
139 minuten
Genre
Romantiek, drama
Uitgebracht
2010
Land
Verenigde Staten
Originele taal
Engels
Cast
Julia Roberts, James Franco, Richard Jenkins, Viola Davis, Billy Crudup, e.a.
Trailer
Bestel de DVD* bij

* De voorkant van sommige DVD’s kunnen afwijken van deze afbeeldingen, alsook de datum van release. Sommige films zijn ook verkrijgbaar in Blu-ray via Bol.com.

Het verhaal
Liz Gilbert heeft alles wat een moderne vrouw zich maar kan wensen: een echtgenoot, een huis, een succesvolle carrière. Maar in plaats van gelukkig te zijn wordt ze overspoeld door paniek, verdriet en verwarring. Net gescheiden besluit Ellzabeth een radicale stap te nemen: ze gaat een jaar lang alleen op reis. Op haar zoektocht naar evenwicht en geluk bezoekt ze drie landen: Italië, India en Indonesië. Italië staat in het teken van eten en leert ze la dolce vita kennen, in India schrobt ze tempelvloeren en leert ze de kracht van meditatie kennen en in Indonesië de balans tussen ernst en lichtvoetigheid – en ontmoet ze haar grote liefde in Bali.

DVD algemeen

Als je deze film hebt bekeken, mag je steeds een recensie plaatsen, zoals over de inhoud, filmkunst, personages, diepgang, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer Foodie Films zijn te vinden op Foodie Films. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete Foodie Films?

Recensie
De weg naar het geluk loopt via Italië naar India en Balie. Julia Roberts gaat op zoek naar zichzelf in verfilming van femi-bestseller.
Eten, Bidden, Beminnen heet de roman van de Amerikaanse schrijfster Elizabeth Gilbert in de Nederlandse vertaling, en reken maar dat die drie zaken ook aan bod komen in de filmadaptatie. Dertig is Liz (Julia Roberts), een succesvolle New Yorkse, wanneer ze ontdekt dat ze ondanks alles toch niet gelukkig is. Ze gooit het roer radicaal om, scheidt van haar man (Billy Crudup), begint een affaire met een jonge acteur (James Franco) en wanneer ook die misloopt, vertrekt ze voor een jaar op een spirituele reis rond de wereld. Op zoek naar zichzelf.
De route die de film zal volgen is vanaf het begin volkomen duidelijk. In Italië wordt veelvuldig pasta gegeten en leert Liz van haar vrienden de betekenis van dolce far niente: genieten van het nietsdoen. In India leert ze met de hulp van Richard Jenkins de helende kracht kennen van meditatie (pray). In Indonesië helpt een tandeloze wijze haar de balans te vinden tussen het aardse en het spirituele en vindt ze, uiteraard, de love in de armen van Javier Bardem. Dat de film zo’n duidelijke spirituele missie heeft is opvallend, maar écht tegendraads durft Eat Pray Love niet te zijn. Liz gaat op zoek naar wat ze écht wil, maar keert -hoe traditioneel!- toch terug met wéér een vent!
Clichés genoeg in dit drama: de Italiaanse tafelscènes, de drukte in Bombay en ouwe mannen die wijze levenslessen debiteren hebben we al vaker gezien. Maar wat deze film redt is de fantastische cast, de kundige regie en een paar mooie, ontroerende scènes. Bijna iedereen komt eens op dat punt in het leven, waarop het roer volledig om moet. Zo’n periode is vaak zwaar, verwarrend en verdrietig. Wat Julia Roberts zo goed maakt, is dat ze dat allemaal kan laten zien… en dan lacht. De Roberts-lach, dat zegt genoeg.
© Copyright Preview Filmmagazine BV

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.