Eend Met Whisky – Het Echte Recept

“Oudjaars- of Nieuwjaarsrecept„

eend43Iedereen kent wel een recept van ‘Eend met whisky, er bestaan dan ook verschillende versies.
Maar toch, voor de echte liefhebbers komt hier nog een variant. Voor je nu denkt “nog maar eens een recept met eend”, toch maar eens lezen.

Hoofdgerecht6 personenWarm en/of KoudAlle seizoenen

Benodigdheden

  • Eend – 5 kg
  • Schotse Whisky – 2 flessen
  • Spekrepen – 500 gr
  • Olijfolie
  • Zwarte peper
  • Zeezout

Bereiding

  • De eend larderen met het spek en de binnenkant inwrijven met olijfolie, peper en zout.
  • De oven gedurende 10 minuten voorverwarmen op 180 graden.
  • Een Longdrink glas voor de helft vullen met whisky.
  • De whisky opdrinken tijdens het opwarmen van de oven.
  • De eend op een muur… vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky uitschenken.
  • Het tweede glas whisky uitdrinken en de eend in de oven plaatsten.
  • Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en twee blazen bullen met whisky.
  • De klazen opdinken en de scherven vanet ieste klas oplaapen.
  • Nog een aalf klas insjenke en opdlinke.
  • Na e nalff uul de hove opedoen oem deent te sjekke.
  • Blantwondezalf in de padkomer gaanaale en oep de povekant van de linkeland doen.
  • Denove ne sjot geve.
  • Twie glose biski insjenke ent middeste glas opsoope.
  • Denove opedoen na dieste vlas bieske leegis, en de sjotel uit denove pakke.
  • De blandwondesalf oep de binnekand van de twie jande doen en deent oeprape.
  • Dander gals bisski oepdrinke.
  • Deent nogis oeplaape en met ne nantdoek de blantwondezalf van deent vege.
  • Zen ande ontvette met visky en den tuup salf twie keer oeprape.
  • Tkapot glazz opveige en deent terug inden ove zette.
  • Deent oprape en den ove opedoen.
  • De twieeede flesj biskie opedoen en wee ofereindsette.
  • Opstoan van de floer ent vettig spek onder dekas sjote.
  • Nogis oepstan van de vjoer en … togmo blaave sitte.
  • De bles oep de frond sette.
  • Ban den teut drinke, want de klase zen oep of kapot.
  • Denove afzette, d’oege toedoen, omfalle en deniele nacht roenke.

Serveren

  • De volgende late voormiddag de eend aansnijden en koud opdienen met mayonaise.

Tips

  1. De ganse namiddag en vroege avond de rotzooi in de keuken opruimen en muren en plafond afwassen.
  2. De glasscherven en de lege flessen naar de glasbak brengen en op de terugweg perdolan en malox kopen.

Drankadvies

  • Whisky natuurlijk: een mens krijgt van al dat werken dorst!

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.