“Mimosa Cocktail Is Ook Bekend Als Buck’s Fizz„
Deze drank werd uitgevonden in 1921 door een McGarry, een barman die werkte bij Buck’s Club in Londen/Engeland. Wat later, in 1925, bereide iemand in het Hotel Ritz in Parijs/Frankrijk een cocktail gelijk aan Buck’s Fizz, maar ze garneerde het met een kers, en dit werd omgedoopt tot de Mimosa. De kleur van de cocktail lijkt op de kleur van de mimosa bloem, vandaar de naam ‘Mimosa’. Het is een zeer eenvoudige, maar heerlijke en klassieke cocktail voor een brunch. U kunt dit recept een beetje variëren door een scheutje grenadine of een beetje cognac toe te voegen (zie Variaties). Wat u ook beslist bij het mixen van deze bubbels, het zal zeker telkens een hit zijn.
Wil je dit recept voor meer personen klaarmaken?
Dat kan: 1 fles mousserende wijn (7,5 dl) of 8 personen
Klassiek │ Cocktail │ 1 persoon │ Koud | |
|
Bereiding: / Keukengerei Flute |
Voorbereiding
- Plaats alles gedurende minimum 1 uur in de koelkast, ook de Flute glazen (tip 2)!
Bereiding
- Giet het sap in het Champagne glas.
- Vul verder op met Champagne (tip 3) of andere mousserende wijn.
Serveren
- Doe een maraschino kers bij in het glas en garneer met een schijfje sinaasappel.
Tips
- Champagne kan vervangen worden door andere mousserende wijn, zoals Cava of Prosecco.
- Daar we geen ijs gebruiken, moet je ervoor zorgen dat al de dranken gekoeld zijn, alsook de Champagne glazen.
- Indien je de mimosa te zuur vindt, kun je iets minder sinaasappelsap gebruiken of een demi-sec mousserende wijn gebruiken in plaats van brut.
Variaties Grand Mimosa |
iNFOeDGE Meer info over |
Ook Interessant
![]() Poinsettia |
![]() Champagne Cocktail |
![]() Passion Mimosa |
![]() |
![]() |
Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).