Welkom

… aan alle huidige en toekomstige kookfanaten.

‘KOOKRECEPTEN!’ is een receptenblog/website waar je gratis, zonder reclame, pop-ups of spam, recepten kan raadplegen, afprinten en/of doorsturen per mail. Van Allioli-saus uit Spanje en Konijn met pruimen uit België tot Zombie cocktail uit Amerika! Van Afrika met Bobotie en Kenia met Kuku na Nazi tot Zweden met Köttbullar.

Streekrecepten, gerechten uit grootmoeders keuken, klassieke, traditionele en authentieke gerechten en niet alleen uit De Lage Landen, maar uit de hele wereld. En dit op een manier geschreven dat iedereen het kan verstaan en zelfs bereiden, zonder veel gedoe. Lekkere, eenvoudige gerechten klaarmaken een hobby niet alleen voor de talentvolle chef-koks, maar voor iedereen.

Koken is dan ook een dagelijkse bezigheid en iedereen doet het (of toch zou), maar het zou zeker geen sleur mogen zijn. Een kast vol kookboeken, hopen geld gekost en nooit veel uit klaargemaakt, omdat meestal de bereidingswijze vaak moeilijk wordt uitgelegd, of ingrediënten bevat die men zelfs niet in speciale winkels vindt. Wie kent dit niet! En niet iedereen is een topchef die vertrouwd is met de keukentermen, met de manier van werken, met al die onbekende ingrediënten. Via deze blogsite kan je lekkere, zelfs overheerlijke recepten klaarmaken en op een culinaire hoogstaande manier. En hier wordt niet bedoeld een peperduur klein stukje vlees, met een erwtje langs de kant en een paar druppeltjes of streepje saus. Nee, de gerechten waar we mee groot geworden zijn, de volkse keuken, gebracht op een volkse manier, de keuken die de volgende generatie ook zou moeten grootbrengen.

Met deze website kun je gewoon je favoriete recepten afprinten, of opslagen op je computer in de map ‘Favoriete of te proberen recepten’ en zelfs doorsturen per mail naar je familie en vrienden. Voeg ons toe aan uw favorieten of schrijf je in en ontvang steeds de laatste nieuw geposte recepten! Het nieuwste recept van ‘KOOKRECEPTEN! vind je ook steeds hieronder.

De site is mooi onderverdeeld in verschillende categorieën en met een handige zoekfunctie. Zo hebt u geen enkel excuus om niet de lekkerste gerechten te bereiden in je keuken voor jou, je familie en vrienden. Verras je gasten met je kooktalent. Nieuwjaar, Valentijn, Pasen, Kerst, verjaardagsfeesten of gewone dagelijke kost: recepten bereiden was nog nooit zo eenvoudig en zo leuk…
En denk eraan: al doende leert men, met vallen en opstaan. Laat je niet afschrikken door een mislukking, experimenteer, weet dat je moeder en/of grootmoeder het ook met vallen en opstaan heeft moeten leren!

We wensen jullie veel kookplezier!

KOOKRECEPTEN.WORDPRESS.COM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.