Print & PDF Info

“Milieubewust Afdrukken Via PrintFriendly!„

print friendly43Wellicht heb je ook al heel wat papier en inkt verspild wanneer je webpagina’s (artikelen, recepten of andere informatie van het web) hebt afgeprint? Je kunt uiteraard selecties afdrukken of alles wat je nodig hebt kopiëren naar een tekstverwerker, maar via PrintFriendly.com is het allemaal stukken eenvoudiger. Deze online dienst filtert automatisch tekst van advertenties en andere onnuttige papiervulling. Deze gratis webdienst zorgt ervoor dat alle overbodige info zoals afbeeldingen, advertenties, witruimtes, achtergronden, kop- en voetteksten, naam en url van de site, witruimtes, … niet mee afgedrukt worden.

Hierdoor print je tot 60% minder aan papier (en dus ook inkt) dan wanneer je het artikel vanuit de browser zou printen. En het kan nóg beter, want je kunt de tekstgrootte aanpassen of afbeeldingen uit de afdruk weghalen. Daarnaast kan je in het afdrukvoorbeeld ook stukken tekst en/of afbeeldingen selecteren en verwijderen, zeg maar wissen (wanneer je een stuk tekst of afbeelding teveel hebt verwijdert, kan je dit simpelweg terug halen door de knop ‘undo’ te gebruiken). Door al deze aanpassingen, kan je zelfs tot 75% aan papier besparen! Uiteindelijk krijg je dan ook een afdrukvoorbeeld dat volledig naar jou noden is aangepast.

Hoog tijd dus om het tij te keren en met de webdienst ‘Print Friendly’ heel wat papier en inkt te besparen. Daarom werkt ‘KOOKRECEPTEN’ met deze webdienst en kunnen alle recepten en artikelen op een print- en milieuvriendelijke manier worden afgedrukt.

PrintFriendly.com is ontzettend handig: surf naar de website PrintFriendly.com, kopieer de url van de te printen webpagina in het daarvoor bestemde tekstveld, om vervolgens op Print Preview te klikken. Printfriendly verwijdert vervolgens al het overbodige en geeft een printklaar tekstdocument. Nu kan jij ook nog aan de slag: met behulp van de muis kan je over een tekst bewegen en oninteressante passages met één muisklik verwijderen. Klik vervolgens op de knop ‘Afdrukken’ om dit afdrukvoorbeeld af te printen. Je kan met PrintFriendly bovendien het aangepast afdrukvoorbeeld ook opslaan als pdf (knop ‘PDF’) en/of het doorsturen naar familie, vrienden en/of kennissen (knop ‘E-mail).

Bent je van plan PrintFriendly vaak te gebruiken? Dan is het handig om de toepassing aan je browser te koppelen waardoor er met één druk op de knop een afdrukvoorbeeld gegenereerd wordt, die je dus kunt aanpassen naar jouw noden. De browsertool is beschikbaar voor Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome en Safari.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.