Het Regent Gehaktballen

het-regent-gehaktballenFoodie film
Categorie
Kinderen
Titel
Het regent gehaktballen
Originele titel
Cloudy with a Chance of Meatballs
Regie
Phil Lord en Christopher Miller
Speelduur
90 minuten
Genre
Animatie, komedie, familiefilm
Uitgebracht
2009
Land
Verenigde Staten
Originele taal
Engels
Engelse Stemmencast
Bill Hader, Anna Faris, James Caan, Andy Samberg, Bruce Campbell, e.a.
Nederlandse stemmencast
Peter Van de Veire, Alex Agnew, Koen De Graeve, Carry Goossens, e.a.
Trailer
Bestel de DVD* bij

* De voorkant van sommige DVD’s kunnen afwijken van deze afbeeldingen, alsook de datum van release. Sommige films zijn ook verkrijgbaar in Blu-ray via Bol.com.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Ron en Judi Barrett.

Het verhaal
Aspirant – uitvinder Flint Lockwoodis het sociaal wat onhandige genie achter een aantal van de meest bizarre apparaten ooit. Wanneer zijn nieuwste uitvinding per ongeluk het stadplein verwoest en in de wolken wordt geslingerd, is hij ervan overtuigd dat zijn uitvinderscarrière voorbij is. Dan gebeurt er iets ongelooflijks: het begint heerlijke cheeseburgers te regenen. Zijn machine werkt dus wel degelijk! Maar wanneer de mensen gulzig om steeds meer voedsel vragen, begint de machine raar te doen en ontstaat spaghetti- tornado’s en gehaktbal- stormen. Nu moet Flint met behulp van weermeisje Sam Sparks en Steve, zijn pratende assistent – aap, een manier vinden om de machine te stoppen voor de wereld bezwijkt onder gigantische gehaktballen!

DVD algemeen

Als je deze film hebt bekeken, mag je steeds een recensie plaatsen, zoals over de inhoud, filmkunst, personages, diepgang, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer Foodie Films zijn te vinden op Foodie Films. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete Foodie Films?

Recensie
It’s raining men? Dat nog net niet. Maar wel hamburgers, donuts en spiegeleieren in een 3D-avontuur dat het culinaire equivalent is van een Roland Emmerich-spektakel.
Op een eiland ‘pal onder de A van Atlantische Oceaan’ vindt het warhoofdige genie Flint een machine uit die water in voedsel omzet. Een uitkomst voor een stad waar sardines al sinds mensenheugenis de menukaart vullen. Eenmaal gelanceerd in de stratosfeer pompt het apparaat in gigantische hoeveelheden junkfood uit. Al snel worden de eilandbewoners geconfronteerd met de problemen van de moderne westerling: overgewicht, diabetes en een afvaloverschot. En dan moet de machine nog op hol slaan…
Dat klinkt misschien al te serieus, maar in Cloudy with a Chance of Meatballs (in de NL-versie gaat-ie Het Regent Gehaktballen heten) is vooral geïnspireerde gekte. Zeker als enorme voedseldepressies over het eiland trekken, barst de film bijna uit zijn voegen van de kleurrijke grappen. Dan is een spaghetti-met-ballen tornado pas het voorgerecht. Tussendoor serveren de makers sympathieke zijlijntjes over het ouderschap en een opbloeiende romance. In een levensgrote drilpudding! Daar wordt zelfs Erwin Krol even stil van.
© Copyright Preview Filmmagazine BV

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.