Bottle Shock

bottle-shockFoodie film
Categorie
Volwassenen
Titel
Bottle Shock
Regie
Randall Miller
Speelduur
105 minuten
Genre
Komedie, drama
Uitgebracht
2009
Land
Amerika
Originele taal
Engels, Frans, Duits
Cast
Alan Rickman, Dennis Farina, Rachael Taylor, Chris Pine, Bill Pullman, e.a.
Trailer
Bestel de DVD* bij

* De voorkant van sommige DVD’s kunnen afwijken van deze afbeeldingen, alsook de datum van release. Sommige films zijn ook verkrijgbaar in Blu-ray via Bol.com.

Het waargebeurde verhaal over liefde, overwinning en opschudding! In 1976 werden in Parijs een paar blinddegustaties georganiseerd en daarbij scoorden enkele Californische wijnen opvallend goed. Maar veel belangrijker was dat die Amerikaanse Cabernet Sauvignon- en Chardonnay-wijnen beter scoorden dan hun naamgenoten uit Frankrijk. De wijnwereld stond op zijn kop, de doorbraak van de Calfornische wijnen was een feit en de test in kwestie bleef sindsdien bekend als “The judgment of Paris”. Naar verluidt werd een fles uit de winnende Amerikaanse wijnoogst inmiddels opgenomen in de collectie van het prestigieuze Smithsonian Institute.

Het verhaal
De koppige perfectionist Jim Barrett en zijn zoon, vrijbuiter Bo, delen een droom. Ze willen een eersteklas Chardonnay produceren in Jims wijngaard in Nappa, Californië. Om zijn Parijse wijnwinkel te promoten, organiseert Steven Spurrier een internationale wijnproeverij. Hij is onder de indruk van Barretts Chardonnay, maar Jim weigert aan de wedstrijd van de Britse snob mee te doen.Bo, die indruk wil maken op zijn mooie vriendin Sam, geeft Spurrier toch twee flessen mee. De komedie, een groot succes op het Sundance Film Festival 2008, is gebaseerd op het “Judgement of Paris” van 1976, waarbij Californische wijnen het opnamen tegen Franse wijnen.

DVD algemeen

Als je deze film hebt bekeken, mag je steeds een recensie plaatsen, zoals over de inhoud, filmkunst, personages, diepgang, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer Foodie Films zijn te vinden op Foodie Films. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete Foodie Films?

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s