American Potato Salad – Nice And Easy

“Een Klassieker, Deze Lekkere En Eenvoudig Te Bereiden Amerikaanse Aardappelsalade„

knipselDeze Amerikaanse aardappelsalade is heerlijk bij gebraad, hotdogs, hamburgers,…
Is meestal een populaire keuze bij zomerse barbecues en picknicks wanneer er een groot aantal mensen aanwezig zijn. Dit omdat het eenvoudig is om in grote hoeveelheden te maken, kan van tevoren bereid en gekoeld worden totdat het nodig is en het bevat enkel goedkope ingrediënten.
Het brengt herinneringen terug boven van picknicken in het park en familiebijeenkomsten tijdens de barbecue.

KlassiekBijgerecht4 personenUSAKoud of LauwwarmZomer

Benodigdheden

  • Aardappelen – 1 kg (vastkokende – tip 1)
  • Wijnazijn of citroensap – 1 à 2 el
  • Pijpajuintjes – 3 st
  • Sjalotjes – 2 st (of 1 ui)
  • Bleekselder – 1 à 2 stengels
  • Mayonaise – 2,5 dl
  • Eieren – 2 st (hardgekookt)
  • Mosterd – 1 à 2 tl (gewone, Dijon- of graanmosterd)
  • Selderijzaadjes – ½ tl (optioneel – tip 2)
  • Zoet/zure augurken – 2 à 4 volle el (tip 3)
  • Peterselie – 2 el
  • Zwarte peper (versgemalen, of cayennepeper)
  • Zeezout
Bereiding: /
Keukengerei
Kookpot; Mengkom
(een grote en een kleine);
Roerlepel; Plasticfolie

Voorbereidend werk

  • Schil de aardappelen met een aardappelmesje of een dunschiller, snij ze in schijfjes van 2 cm, de schijfjes in reepjes van 2 cm, de reepjes in blokjes en was ze onder stromend water.
  • Was de pijpajuin onder stromend water, snij het vervolgens op een snijplank in fijne ringen met een groentemes.
  • Pel de sjalot, snij ze middendoor en snij de sjalot vervolgens in flinterdunne plakjes (halve ringen) of in fijne snippers.
  • Was de bleekselderstengels onder stromend water en snijd de bleekselderstengels in de breedte in twee en vervolgens de lengte in blokjes.
  • Kook de eieren hard volgens recept, hak ze vervolgens met een mes of prak ze met een vork fijn. Snij de zoetzure augurken in blokjes.
  • Spoel de peterselie af onder stromend water en hak het vervolgens fijn op een snijplank (groen) met een groentemes.

Bereiding

  • Doe de aardappelen in een kookpot, voeg water toe tot 2 cm boven de aardappelen en 1 à 2 tl zout en breng aan de kook.
  • Verlaag het vuur tot medium en laat de aardappelen koken gedurende 10 tot 15 minuten of tot ze zacht zijn, maar nog steeds stevig: er moet nog een kleine beet in zijn, ze mogen dus zeker niet uit elkaar vallen (de gaartijd hangt af van de soort en de grote van aardappelen).
  • Aardappelen afgieten, doe ze in een grote mengkom en besprenkel ze onmiddellijk met azijn of citroensap.
  • Laat ze vervolgens een 20 minuten afkoelen.
  • Meng ondertussen in een mengkom de mayonaise, mosterd, selderijzaadjes, peterselie, pijpajuintjes, sjalotjes, bleekselder en augurken (verdun het mengsel eventueel met een beetje warm water – tip 4). Kruid de saus met peper en zout.
  • Giet de saus over de aardappelblokjes en meng alles zachtjes onder elkaar met een roerlepel: zorg ervoor dat de aardappelblokjes niet teveel breken.
  • Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
  • Leg de plakjes eieren (tip 5) bovenop de aardappel salade.
  • Dek de mengkom af met plasticfolie en laat eventueel verder afkoelen in de koelkast.

Serveren

  • Serveer lauw: na de bereiding direct serveren.
  • Serveer op kamertemperatuur: laat de bereiding even afkoelen in de koelkast gedurende 15 à 20 minuten.
  • Serveer koud: laat de bereiding volledig afkoelen in de koelkast, minstens een uur.

Tips

  1. Het soort aardappelen is volgens eigen keuze/smaak: Rosa, Nicola, Désirée…, zolang het maar vastkokende aardappelen zijn (zie Aardappel).
  2. Selderijzaad heeft een heerlijke aromatische geur en is bitter van smaak. Te gebruiken in soepen, dressings, sauzen, salades, stoofgerechten, roerei,… Je kunt ook selderijpoeder (gemalen selderijzaad) gebruiken.
  3. Men kan de zoet/zure augurken eventueel vervangen door Belgian pickles.
  4. Breng het eventueel verder op smaak volgens eigen keuze: met olijven, spekblokjes, chilipepertjes, paprika’s, verse kleine of gedroogde tomaten,…
  5. Je kunt de eieren ook fijn prakken en het mengen onder de aardappelsalade: tis naar eigen voorkeur.

Drankadvies

  • /

Music

Solid Potato Salad
by The Ross Sisters (1944)

Ook Interessant

Aardappelen_43
Zomerse Aardappelsla
Krulpeterselie43
Gepersilleerde Aardappelen
Rozemarijn43
Rozemarijn Aardappelen
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

One thought on “American Potato Salad – Nice And Easy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s