Wildsaus – Met Aalbessengelei

“Saus Met Een Zoetzure Touch„

Aalbessen43Er zijn twee soorten aalbessen: rode en witte. Rode aalbessen zijn het meest gebruikte van de soorten aalbessen, deze vruchten zijn zuurzoet en zien er door de donkerrode kleur ook nog eens zeer lekker uit! Aalbessen zijn zeer geschikt voor het maken van gelei, omdat ze van nature veel pectine bevatten. Maar ook puur met witte suiker, of in vanillepudding, yoghurt of platte kaas/kwark, in fruitsalade, als versiering op taart, …

Sauzen4 personenWarm

Benodigdheden

  • Sjalotjes – 2 st
  • Rode porto – 1 dl
  • Rode wijn – 1 dl
  • Tijm – 2 takjes (verse)
  • Laurier – 1 blaadje
  • Jeneverbessen – 2 st (geplet)
  • Wildfond – 3 dl
  • Aalbessengelei – 1 à 2 el (of veenbessencompote)
  • Echte boter – 50 gr (ongezouten en ijskoud)
  • Zwarte peper (versgemalen)
  • Zeezout
Bereiding: /
Keukengerei
Bakpannen; Garde;
Bolzeef (optioneel)

Voorbereidend werk

  • Pel de sjalot, snij ze middendoor en snij de sjalot vervolgens in fijne snippers.

Bereiding

  • Verhit wat boter in een pan en fruit er de sjalotjes glazig in.
  • Porto en wijn toevoegen, alsook tijm, laurier en de jeneverbessen.
  • De saus laten inkoken tot de helft.
  • Vlees (welke men gaat gebruiken) bakken, uit de pan halen en 10 minuten laten onder aluminiumfolie.
  • Blus het aanbaksel van het vlees met de ingekookte saus.
  • Voeg wildfond en aalbessengelei toe en laat het inkoken tot de helft.
  • De saus zeven en eventueel binden met een sausbinder.
  • Monteer de saus, van het vuur af, met klontjes ijskoude boter.
  • De saus nog even opwarmen (niet laten koken) en op smaak brengen met peper en zout.

Serveren

  • Snij het vlees al dan niet in plakjes, leg het op borden en overgiet met de saus.

Ook Interessant

wild_43
Eenvoudige Wildsaus
Aceto-Balsamico43
Wildsaus #1
zwart-chocolade43
Wildsaus #2
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s