Kippenroomsoep – Eenvoudig

“Eenvoudig, Maar Toch Lekker„

kip43Dit is een eenvoudige versie om lekkere kippensoep te maken (als het eens snel moet gaan en je nood hebt aan een lekker kommetje troost, omdat je je niet echt lekker voelt!

Voorgerecht4 personenWarm

Benodigdheden

  • Kippenbouillon – 1,5 l (tip 1)
  • Kip – 2 filets
  • Preiwit – 1 st
  • Bleekselder – 1 stengel
  • Ui – 1 st
  • Bakboter – 50 gr
  • Tarwebloem – 60 gr
  • Room – 1 dl (tip 2)
  • Kruiden (verse, zoals tuinkers, peterselie of kervel – optioneel)
  • Zwarte peper (versgemalen)
  • Zeezout
Bereiding: /
Keukengerei
Soeppan; Roerlepel; Garde;
Staafmixer; Puntzeef of bolzeef (optioneel); Koksmes;
Snijplank (bruin)

Voorbereidend werk

  • Snijd de groene bladeren van de prei af, verwijder de onderkant een paar centimeter boven de wortels, haal ook het buitenste vel van de prei, snij daarna de prei in grove stukken en was ze onder stromend water.
  • Was de bleekselderstengels onder stromend water en snij ze vervolgens in grove stukken.
  • Pel de ui en snij ze middendoor op een snijplank (groen) met een groentemes. Snij de ui vervolgens in grove stukken.
  • Spoel de tuinkers, peterselie of kervel af onder stromend water en hak het vervolgens fijn op een snijplank (groen) met een groentemes.

Bereiding

  • Verhit de boter in een soeppan, bak de kip aan alle kanten lichtbruin, haal uit de pot en houd opzij (tip 3).
  • Voeg de prei, selder en ui toe (tip 4) en laat deze glazig fruiten.
  • Bestrooien met de bloem en alles goed mengen met een houten lepel. De bloem enkele minuten laten bakken zonder te laten kleuren.
  • Vervolgens de kippenbouillon geleidelijk aan de blanke roux (boter en bloem) toevoegen en, al roerende met de garde, aan de kook brengen.
  • Voeg de kip er terug bij en breng op smaak met peper en zout.
  • Laat op een zacht vuurtje 30 minuten koken of tot de kip goed gaar is.
  • Haal de kip uit de soep, mix de soep met een staafmixer en giet daarna door een zeef.
  • Snij de kip in blokjes of julienne, voeg aan de soep en warm ze terug op.
  • De room eronder mengen (tip 5), de soep proeven en eventueel bijkruiden.

Serveren

  • Verdeel de roomsoep in diepe borden en garneer eventueel met tuinkers, peterselie of kervel. De soep zeer warm opdienen.

Tips

  1. Zorg voor een stevige kippenbouillon, neem daarom 1 kippenbouillonblokje meer dan voorzien.
  2. Het vetgehalte van de room is volgens voorkeur.
  3. Men kan de kip er ook ongebakken aan toevoegen: nadat de bouillon is toegevoegd aan de roux, doet men er de rauwe filets bij en kookt men de kip mee met de soep en werkt men de soep verder af zoals hierboven beschreven.
  4. Het toevoegen van de prei, selder en ui is om de smaak van de soep nog wat te verhogen: men kan deze groenten weglaten of vervangen door een zakje diepvries soepgroenten van eigen keuze.
  5. Eventueel wat julienne- of brunoisegroentjes (prei, selder, wortel, asperges, champignons,…) in een aparte pan beetgaar stoven en op het einde (wanneer de room erbij gaat) bij de soep toevoegen.

Ook Interessant

Bloemkool43
Roomsoep du Barry
Parijse-champignon43
Champignon roomsoep
kropsla43
Romige Slasoep
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

One thought on “Kippenroomsoep – Eenvoudig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s