Wildsaus – De Eenvoudige Versie

wild_43Eenvoudig te bereiden wildsaus.

KlassiekSauzen4 personenWarm

Benodigdheden

  • Wildfond – 2 dl
  • Droge witte of rode wijn – 1 dl
  • Rode porto – ½ dl
  • Room – 2 dl
  • Zwarte peper (versgemalen)
  • Zeezout
Bereiding: /
Keukengerei
Bakpan;
Roerlepel of garde;
Bolzeef (optioneel)

Bereiding

  • Vlees (welke men gaat serveren) bakken, uit de pan halen en warm houden.
  • Pan blussen met de wijn, fond en port, aanbaksel los roeren en aan de kook brengen.
  • Op een hoog vuur tot de helft inkoken.
  • Room toevoegen en verder inkoken tot gewenste sausdikte (tip 1).
  • Saus eventueel zeven en op smaak brengen met peper en zout.

Serveren

  • Serveer warm.

Tips

  1. In plaats van room kan men de saus (eventueel eerst binden met bruine roux, een minuutje laten doorkoken en dan) van het vuur af, monteren met ijskoude boter.

Ook Interessant

Aceto-Balsamico43
Wildsaus #1
zwart-chocolade43
Wildsaus #2
Aalbessen43
Wildsaus #3
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s