Banana Cake – Bananencake

“Heerlijk Dessert Waar Zelfs Kinderen Zot Van Zijn„

bananen-43Banana cake or banana bread. Het is en soort combinatie tussen brood en cake, met een intense bananensmaak dus.
Een ultiem warm winters nagerecht, maar evengoed koud in de zomer te nuttigen.
Heb je een aantal rijpe tot overrijpe bananen in je fruitschaal liggen (die bananen waarvan de schil bruin begint te worden of zelfs al bruin zijn) doe ze dan niet weg, want dit zou zonde zijn. Maak er een bananencake/bananenbrood van: ja zeker, bananen en brood of cake gaan goed samen.
Een grof en vast, maar toch zacht ‘brood’als ontbijt. Wentelteefjes gemaakt van bananenbrood: Delicious! Het is ook een lekkere smeuïge cake zeker in combinatie met noten en met roomkaas-, suiker-, of chocoladeglazuur overgoten als dessert. Je kunt er dus alle kanten mee uit..

KlassiekNagerecht4 personenUSAWarm of Koud

Benodigdheden

  • Bananen – 3 à 4 st (rijp – tip 1)
  • Zelfrijzende bakmeel – 250 gr
  • Echte boter – 125 gr (zacht, ongezouten)
  • Kandijsuiker, blonde – 125 gr (of cassonade graeffe)
  • Eieren – 2 L (kraakvers, op kamertemperatuur)
  • Bakpoeder – 2 tl (afgestreken tl)
  • Vanillesuiker – 1 à 2 zakjes
  • Walnoten of rozijnen – 50 à 100 gr (tip 2)
  • Citroensap – 1 el
  • Olijf- of arachideolie – 2 el
Bereiding: /
Keukengerei
Mengkommen; Vork; Groentemes; Snijplank (groen);
Garde; Cakevorm van +/- 22 cm lang; Spatel; Breinaald of
Wafelvork; Taartrooster

Bereiding

  • Pel de bananen, doe in een mengkom en prak ze met een vork tot moes. Het tot moes prakken gaat gemakkelijker als de bananen rijp zijn, maar is niet noodzakelijk. Voeg er de citroensap toe.
  • Hak de noten fijn of grof volgens eigen keuze: gebruik rozijnen als alternatief wanneer men notenallergie heeft. Of gebruik ze beide.
  • Doe de boter en suiker in een kom en meng het met een garde tot een luchtige en romige massa.
  • Meng er vervolgens één voor één de eieren onder.
  • Roer er dan de bananenmoes, noten en/of rozijnen onder.
  • Voeg het bakmeel samen met het bakpoeder toe en meng het geheel tot een homogene massa (tip 3).
  • Voeg er als laatste de olie onder (tip 4 en 5).
  • Giet het deeg in een ingevette cakevorm en strijk bovenkant met een spatel glad.
  • Plaats vorm in een op 180°C voorverwarmde oven en bak gedurende een klein uur of tot een breinaald, welke men in de cake heeft geprikt, er droog uit komt. Zoniet bak nog even verder en doe opnieuw de breinaaldtest.
  • Haal de cake uit de oven, laat 5 minuten afkoelen, stort op een taartrooster en laat volledig afkoelen.
  • Bestrijk de bovenkant van de cake eventueel in met cream cheese frosting, suikerglazuur of bestrooi met bloemsuiker (tip 6).

Serveren

  • Decoreer eventueel de top met wat noten, rozijnen of chocoladekrullen.
  • Serveer in punten of in kleine gebakjes (vierkante blokjes) gesneden. Eet smakelijk!

Tips

  1. Hoe rijper de bananen, hoe zoeter het brood/cake.
  2. Men kan de noten/rozijnen weglaten of vervangen door pecannoten, gemengde noten, amandelschilfers of noten/gedroogde vruchten naar eigen smaak.
  3. Is het deeg ietsje te droog kan men er nog 1 à 2 dl melk onder mengen.
  4. Graag chocoladesmaak: meng dan 100 gr chocoladepastilles onder het deeg.
  5. Eventueel voor extra smaak nog 1 dl bananenlikeur of advokaat toevoegen.
  6. Men kan de frosting, glazuur of bloemsuiker weglaten, en – als de cake in stukken gesneden en op de borden verdeeld zijn – kan men elk stukje bedruipen met wat advokaat.

Drankadvies

  • Een goede dessertwijn, zoals Muscat de Beaumes-de-Venise of een Sauternes.

Ook Interessant

winterwortelen43
Wortelcake
pompoenen43
Pompoencake
eieren-43
Cake
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

3 thoughts on “Banana Cake – Bananencake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s