Koninklijk Dessert – Royal Dessert

“Charlotte Russe Au Chocolat„

lange-vingers43Een lekker dessert waardig voor een koningin of op een koninklijke bruiloft. Dit chocolade dessert is een eenvoudige variant van de bekende Franse taart ‘Charlotte Russe’. Het bestaat uit een chocolademousse-achtige vulling omringd door een eenvoudige biscuit, de “lange vingers” en het geheel wordt samengehouden met een lintje, dat een extra speciaal feesttintje geeft aan de taart. Daarom ideaal voor verjaardagen en andere gezellige feestjes. Gebruik wel een goede kwaliteit van chocolade voor de beste textuur en smaak.

KlassiekNagerecht4 personenBelgiëKoud

Benodigdheden

  • Pure chocolade – 200 gr
  • Echte boter – 200 gr (ongezouten)
  • Bloem- of ultra fijne suiker – 200 gr
  • Eieren – 4 à 5 st (kraakvers)
  • Lange vingers  – 1 pak (tip 1)
  • Sinaasappellikeur
    (zoals Cointreau, Triple Sec, Grand Marnier – optioneel)
Bereiding: /
Keukengerei
Mengkommen; Bain-marie;
Roerlepel; Garde; Charlotte vorm Ø 20 cm of een ronde kom met rechte hoge randen; Plasticfolie; Koksmes; Serveerschaal

Bereiding

  • Eigelen en eiwitten scheiden, eiwitten in een vetvrije kom doen.
  • Chocolade au-bain-marie laten mals worden (niet laten smelten).
  • Neem de kom van het vuur, meng er de boter onder met een houten lepel, alsook het eigeel en de gezeefde suiker.
  • Roer alles door elkaar tot men een glad chocolademengsel bekomt.
  • Klop het eiwit stijf tot sneeuw en meng dit voorzichtig onder het chocolademengsel.
  • Bekleed een hoge charlottevorm (of een ronde kom) met plasticfolie.
  • Snijd een gedeelte van de boudoirs in de lengte in twee.
  • Zet deze halve vingers tegen de wand van de vorm, met de besuikerde kant tegen de wand en de recht afgesneden kant naar boven.
  • Giet de helft van het chocolademengsel in de vorm, dek af met een laag lange vingers, welke eventueel even werden gedrenkt in sinaasappellikeur.
  • Dan weer een laag van het chocolademengsel en eindigen met een laag vingers (ook weer eventueel gedrenkt in likeur en welke men mooi recht legt, want dit word later de onderkant/bodem van de taart).
  • Afdekken met plasticfolie en ze gedurende één nacht laten opstijven in de koelkast.
  • Snij de bovenkant van de lange vingers gelijk met het chocolademengsel en stort de charlotte voorzichtig om, op een serveerschaal.

Serveren

  • Bind een lint (kleur naar eigen keuze) met een strik rond de lange vingers en werk verder af door er chocolade koffiebonen en krullen/schaafsels bovenop het chocolademengsel te garneren (koffiebonen aan de buitenkant en krullen in het midden van de créme).
  • Versnijd in parten en serveer eventueel elk partje met een toefje gesuikerde slagroom.

Tips

  1. Lange vingers noemt men ook Boudoirs, vingerkoekjes, Savoiardi koekjes, sponge fingers of Ladyfingers. Men kan ook Madeirakoekjes nemen.

Drankadvies

  • /

Ook Interessant

charlottevorm43
Charlotte Au Café
petit_beurre_koekjes43
Vanillepudding Met Petit Beurre
geraspte-kokosnoten43
Irish Jig Dessert
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s