Penne Met Doperwtjes, Champignons En Ham

“Pasta Con Piselli, Funghi E Prosciutto„

Erwten-43Dit smakelijke gerecht kan op ieder moment worden gemaakt met gewoon wat overschotjes dat je vind in je koelkast en/of diepvriezer. Als je het eenmaal hebt gemaakt, zal het regelmatig op het tafel verschijnen.

KlassiekHoofdgerecht4 personenItaliëWarm

Benodigdheden

  • Korte pasta – 500 gr (tip 1)
  • Sjalotjes – 2 st (gesnipperd)
  • Knoflook – 1 à 2 teentjes (fijngehakt)
  • Salie – een bosje (samengebonden met keukentouw)
  • Erwtjes, fijne – 300 gr (diepvries, maar ontdooid)
  • Champignons – 200 gr (in plakjes of in vieren)
  • Ham – 200 gr (gekookte, gezouten of gerookte ham, in blokjes – tip 2)
  • Kippenbouillon, gevogeltefond of droge witte wijn – 2 dl
  • Room – 2,5 dl
  • Parmezaanse kaas – 100 gr (versgeraspt)
  • Olijfolie
  • Peterselie of basilicum – 2 el (verse, fijn gescheurd)
  • Zwarte peper (versgemalen)
  • Zeezout
Bereiding: /
Keukengerei
Kookpotten;
Bakpan;
Keukenpapier;
Vergiet

Bereiding

  • Blancheer de erwten 5 minuten in gezouten water (zonder deksel). Giet af, laat schrikken onder koud water en laat uitlekken in een vergiet.
  • Doe een scheutje olijfolie in een pan en voeg er de hamblokjes aan toe en laat 2 à 4 minuten bakken op hoog vuur.
  • Voeg de champignons toe en bak deze gedurende 5 minuten op hoog vuur of tot alle vocht, dat vrijkomt van de paddenstoelen, verdampt is.
  • Doe er de sjalotjes en knoflookteentje(s) bij en fruit ze gedurende een 2-tal minuten tot de ui glazig is.
  • Breng op smaak met een bosje salie, doe er de erwten bij en blus met bouillon.
  • Laat bijna alle vocht inkoken, voeg er de room bij en breng op smaak met zout.
  • Laat de saus inkoken, op een zacht vuurtje en onder regelmatig roeren, totdat het is ingedikt naar voorkeur.
  • Verwijder de salie, meng er de helft van de geraspte kaas en de peterselie of basilicum onder.
  • Proef de saus en breng het op smaak met peper (en zout).
  • Kook de pasta beetgaar in ruim licht gezouten water.
  • Giet de pasta af in en vergiet, doe bij de saus en meng onder elkaar (tip 3).

Serveren

  • Verdeel de pasta en saus over de borden en bestrooi met de rest van de geraspte kaas en peterselie of basilicum.
  • Lekker met gebakken kip.

Tips

  1. Korte pasta zoals penne, pipe rigate, farfalle, orecchiette, korte macaroni, fusilli, …
  2. Zoals beenham, parmaham, of gerookte of gezouten spekblokjes, of pancetta, …
  3. Men kan er ook gewoon een koude salade van maken, door alles klaar te maken zonder de room natuurlijk. Alles laten afkoelen, onder elkaar mengen en er mayonaise, verdund met room, bijgeven.

Drankadvies

  • /

Ook Interessant

Penne-Rigate43
Penne All’Arrabbiata
Linguine43
Pasta Aglio, Olio E Peperoncino
Penne-Rigate43
Vodka Cream Pasta
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s