Kip Met Pompoen En Pasta

halloween43Een lekker Halloween hoofdgerecht

Hoofdgerecht4 personenWarmHerfstWinter

Benodigdheden

  • Kipfilets – 500 gr
  • Ui – 1 st
  • Knoflook – 2 teentjes
  • Bleekselder – 1 stengel
  • Wortel – 1 st
  • Pompoen – 400 gr (tip 1)
  • Olijfolie
  • Droge witte wijn – 1,5 dl
  • Kippenbouillon – 2,5 dl
  • Room of mascarpone – 2 dl
  • Rozemarijnblaadjes of oregano (verse)
  • Tagliatelle – 400 gr (tip 2)
  • Parmezaanse kaas (versgeraspt)
  • Zwarte peper (versgemalen)
  • Zeezout
Bereiding: /
Keukengerei
Bakpan met deksel;
Kookpot; Vergiet

Voorbereidend werk

  • Snij de kipfilets op een snijplank (geel) met een koksmes in blokjes.
  • Pel de ui en snij ze middendoor op een snijplank (groen) met een groentemes. Snij de ui vervolgens in fijne snippers (zie video).
  • Pel de knoflookteentjes, verwijder eerst het groene midden en hak ze verder op een snijplank in fijne stukjes.
  • Was de bleekselderstengels onder stromend water en snij ze vervolgens in plakjes.
  • Was de wortel onder stromend water, schil het met een dunschiller, snij het in de breedte in twee en snij het vervolgens in plakjes.
  • Snij de pompoen doormidden, verwijder de pitten en draadjes, schil de twee helften met een groentemes, snij het vruchtvlees in blokjes van 2 à 3 cm en hou 400 gr opzij (de overschot van de pompoenblokjes steek je in de diepvriezer voor een andere keer).

Bereiding

  • Verhit wat olijfolie in een bakpan en bak de kipblokjes rondom bruin. Houd opzij.
  • Voeg in dezelfde pan de ui, knoflook, selder en wortel toe en fruit ze glazig.
  • De kipblokjes er terug bij doen, de wijn en bouillon erover gieten en het geheel met deksel op de pan aan de kook brengen (tip 3).
  • Laat het 10 minuten op een zacht vuurtje sudderen.
  • Pompoen toevoegen, kruiden met rozemarijn (of oregano), peper en zout en nog 15 minuten laten verder stoven of tot de pompoen gaar en zacht is (niet te zacht – kooktijd is afhankelijk van soort pompoen en grote van de stukjes).
  • Kook intussen de pasta beetgaar in ruim licht gezouten water.
  • Voeg, als de pompoen gaar is, de room toe en laat inkoken tot gewenste sausdikte.
  • Proef en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
  • Giet de pasta in een vergiet, laat uitlekken en meng onder de stoofschotel.

Serveren

  • Schep op borden en werk af met Parmezaanse kaas.

Tips

  1. Lekker zijn de Hokkaido- en Butternutpompoen. Snij de pompoen niet te klein, anders worden de blokjes te zacht.
  2. Men kan de pasta vervangen door gebakken aardappelblokjes of rijst.
  3. Men kan dit ook klaarmaken met tomaten: voeg 400gr gezeefde tomaten bij de kip, wijn (1 dl) en bouillon (2 dl) en werk verder af zoals hierboven beschreven.

Drankadvies

  • /

Ook Interessant

Basmati-rijst43
Pompoencurry Met Basmatirijst
pompoenen43
Winterstoemp Met Zalm
risotto-rijst43
Pompoenrisotto
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s