Pompoencurry – Met Basmatirijst

“Een Eenvoudige, Maar Lekkere Groentecurry„

pompoenen43Als pompoen wordt gekookt, wordt ze zoet en dit maakt ze de perfecte partner voor een vurige chili en warme specerijen (curry mengeling). Serveer als gerecht op zich (vegetarisch) met basmatirijst of plat brood en begeleidend misschien met een salade of als bijgerecht bij gebraden vlees-of visgerechten.
Currypoeder (kerrie) is een mengsel van specerijen van zeer uiteenlopende samenstelling, pittigheid en smaak gebaseerd op Zuid-Aziatische keuken. Het recept, van kant-en-klare mengsels, bestaat meestal uit koriander, kurkuma, komijn, fenegriek en rode peper. Afhankelijk van producent kunnen er nog de volgende ingrediënten in voorkomen: gember, knoflook, asafoetida, venkel, komijn, kaneel, kruidnagel, mosterdzaad, kardemom, foelie, nootmuskaat en zwarte peper.

Hoofdgerecht4 personenIndiaWarmHerfstWinter

Benodigdheden

  • Pompoen – 1 kg (in blokjes)
  • Uien – 2 st (gesnipperd)
  • Chilipepertjes – 1 à 2 st (ontpit en fijn gesneden)
  • Knoflook – 2 teentjes (fijngehakt)
  • Currypoeder – 2 el (of 2 tl currypasta)
  • Groentebouillon – 2 dl
  • Kokosmelk – 2 dl
  • Tomaten – 4 (ontveld, ontpit en in blokjes gesneden)
  • Olijfolie
  • Koriander of peterselie – 2 el (verse, fijngehakt)
  • Basmatirijst – 300 gr (tip 1)
  • Zwarte peper (versgemalen)
  • Zeezout
Bereiding: /
Keukengerei
Bakpan;
Kookpot

Bereiding

  • Verhit wat olijfolie in een pan en fruit er de ui, knoflook en chilipepertjes (als je het pittig wilt twee, anders is eentje genoeg) in tot de ui glazig is.
  • Voeg de pompoenblokjes (tip 2) toe en stoof alles nog 5 minuten.
  • Meng er het currypoeder onder en bak even mee onder voortdurend roeren.
  • Doe de bouillon, kokosmelk en tomaten bij, kruid met peper en zout en laat alles 10 minuten op een zacht vuurtje sudderen of tot de blokjes pompoen zacht zijn, maar niet te zacht.
  • Kook ondertussen de rijst gaar volgens gebruiksaanwijzing.
  • Wanneer de pompoenblokjes zacht zijn, de currysaus eventueel verder binden met een sausbinder.

Serveren

  • Roer de koriander of peterselie door de curry. Serveer er de basmatirijst apart bij.

Tips

  1. Men kan de rijst vervangen door (zoete) aardappelblokjes of (naan-, stok-) brood.
  2. Snij de pompoen niet te klein, anders worden de blokjes te zacht.

Drankadvies

  • /

Ook Interessant

pompoenen43
Winterstoemp Met Zalm
Tagliatelle-43
Kip Met Pompoen En Pasta
risotto-rijst43
Pompoenrisotto
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s