Tequila Ghost – Een Zichtbare Aanwezigheid

“Is Het De Kleur Van De Cocktail Of Ga Je, Na Een Paar Teveel, Geesten Zien?„

Ster-anijs43Anijslikeur, gebruikt in dit recept, is een kruidenlikeur met de volgende ingrediënten: gedestilleerd water, neutrale alcohol of een mengsel van gedistilleerde drank (als whisky of brandewijn), suiker, smaakstoffen en uiteraard anijs, steranijs of anijsessence. Veel bekende anijsdranken komen uit landen rond het Middellandse Zeegebied en werden al meer dan 7000 jaar geleden gedronken in verschillende oude beschavingen. Ze lijken qua smaak ook enigszins op elkaar. De meeste anijslikeuren zijn volledig helder, maar worden troebel (melkwit van kleur) bij het aanlengen met water: de reden van het wit worden is de olie die in anijs zit, welke niet oplost in water. Anijslikeur is ideaal als digestief, in cocktails, puur, aangelengd met water of in de koffie. Bekende anijslikeuren zijn: Pastis, Ouzo, Sambuca en Raki.

Cocktail1 persoonKoud

Benodigdheden

  • Tequila – 6 cl
  • Anijslikeur – 3 cl (tip 1)
  • Limoen- of citroensap – 1,5 cl
  • Bruisend water
Bereiding: /
Keukengerei
Cocktailshaker;
Longdrinkglas; Barzeef

Bereiding

  • Doe Tequila, anijslikeur en sap in een shaker met wat ijsblokjes en meng goed.
  • Doe wat ijsblokjes in een longdrinkglas glas en giet de inhoud van de shaker, door een zeef, erover.
  • Vul aan met wat bruisend water (tip 2).

Serveren

  • Serveer koud.

Tips

  1. Anijslikeur zoals Mustika (Bulgarije en Macedonië), Pastis (Frankrijk), Ouzo (Griekenland), Sambuca (Italië), Arak (Israël, Jordanië Libanon en Syrië), Anisette (Nederland), Raki (Turkije), …
  2. Men kan de cocktail ook in een cocktailglas gieten en niet aanvullen met water.

Ook Interessant

ghost43
Green Ghost
Zombie43
Zombie
Black_Magic43
Black Magic
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s