Kalfsblokjes Met Amandelsaus

amandelschaafsels43

Hoofdgerecht4 personenItaliëWarm

Benodigdheden

  • Kalfsvlees – 600 gr
  • Sjalotjes –  4 st
  • Knoflook – 2 teentjes
  • Tarwebloem – 1 el
  • (tros)Tomaten – 400 gr
  • Tomatenpuree – 70 gr (geconcentreerd)
  • Kalfsfond – 2 dl
  • Droge witte wijn – 2 dl (tip 1)
  • Amandelschaafsels – 100 gr
  • Paprikapoeder
  • Echte boter (ongezouten)
  • Zwarte peper (versgemalen)
  • Zeezout
Bereiding: /
Keukengerei
Antiaanbakpan;
Blender; Bakpan;
Aluminiumfolie; Roerlepel

Voorbereidend werk

  • Snij het kalfsvlees met een koksmes in blokjes.
  • Pel de sjalot, snij ze middendoor en snij de sjalot vervolgens in fijne snippers.
  • Pel de knoflookteentjes, verwijder eerst het groene midden en hak ze verder op een snijplank in fijne stukjes.
  • Maak een kruisje in de onderkant van de tomaten en dompel ze 15 seconden in kokend water. Schep ze met een schuimspaan uit het water en dompel ze meteen in koud water en pel ze. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Bereiding

  • Rooster de helft van de amandelen lichtjes in een droge anti-aanbakpan. Doe de rest in een blender en mix tot poeder.
  • Kruid de kalfsblokjes met paprikapoeder, peper en zout.
  • Verhit wat boter in een pan en schroei op een hoog vuur de blokjes snel rondom dicht.
  • Daarna op een zacht vuurtje nog 10 minuten laten bakken.
  • Schep de blokjes uit de pan en houd warm onder folie.
  • Voeg in dezelfde pan de sjalotjes en knoflook toe en fruit ze glazig.
  • Vervolgens de fond, wijn, tomatenpuree en amandelpoeder toevoegen en goed omroeren.
  • Laat het geheel op een zacht vuurtje 20 minuten sudderen.
  • Doe de tomatenblokjes erbij en laat nog 15 minuten stoven: de tomatenblokjes niet suf stoven, ze moeten herkenbaar in de saus zijn. Daarentegen niet te kort stoven, daar anders de zurige smaak van de tomaten achterblijft (kan men natuurlijk verhelpen door wat suiker onder de saus te strooien).
  • De saus eventueel binden met een sausbinder (tip 2) en op smaak brengen met peper en zout.
  • Doe het vlees weer in de pan en warm het gerecht nog even door.

Serveren

  • Schep het vlees samen met de saus in borden en bestrooi met resterende amandelschaafsels en eventueel peterselie.
  • Serveer met pasta, rijst of aardappelen.

Tips

  1. Men kan de wijn vervangen door 1 dl Sherry.
  2. Men kan er ook room onder mengen en laten inkoken tot gewenste sausdikte of monteren met ijskoude boter.

Drankadvies

  • /

Ook Interessant

kalfsfricassee43
Kalfsblanket
Salie43
Saltimbocca Alla Romana
kalfsschnitzel43
Wiener Schnitzel
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s