“De Perfecte Bodem Voor Allerlei Zoete En Hartige Taarten„
Natuurlijk kan je gebruik maken van een kant-en-klare kruimeldeeg gekocht in de winkel voor je quiche, maar zelfgemaakte deeg smaakt stukken beter en is zeer eenvoudig te maken.
Quichedeeg of kruimeldeeg, de meest voorkomende vorm van deeg, kan worden gebruikt om zowel zoete als hartige taarten te maken, zoals appeltaart, quiche Lorraine, pasteitjes, … De basisverhouding om een quichedeeg te maken is 1 deel vet en 2 delen bloem. Verder is het geheim van een perfecte kruimeldeeg koude ingrediënten en deze zo weinig mogelijk behandelen, kneden.
Dit is een snel en gemakkelijk recept voor kruimeldeeg. Je kunt hem met de hand of in een keukenmachine maken.
Klassiek │ Bijgerecht │ 4 à 6 personen | |
|
Bereiding: / Keukengerei Mengkom; Plasticfolie; Deegroller |
Bereiding
- Boterblokjes, bloem en zout snel door elkaar mengen met de toppen van je vingers tot alle bloem alle boter heeft opgenomen (korrelig uitzicht).
- Losgeklopt ei (tip 1) toevoegen en de massa met de (koude) handen snel kneden tot er een samenhangend compact deegje ontstaat (snel en niet teveel kneden is wel de boodschap). Als het deeg te droog is, voeg dan, terwijl men het deeg kneed, wat water toe. Vorm er een bol van.
- Afdekken met plasticfolie en minstens 1 uur laten rusten in de koelkast.
- Bestuif de werkplek met wat bloem en rol het deeg met een deegroller dun uit tot een dikte van 2 à 3 mm.
Serveren
- Dit is het basisdeeg van een quiche of taart voor een taartvorm van 24 cm diameter.
Tips
- Men kan het deeg ook zonder ei klaarmaken, maar men zal dan het weggelaten ei moeten aanvullen met ijskoud water om het deeg samenhangend te maken.
Ook Interessant
![]() Quiche Met Witloof En Garnalen |
![]() Quiche Lorraine |
![]() Meer Lunchgerechten |
![]() |
![]() |
Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).
Pingback: Getipt voor valentijn: knoflookquiche | tanoet