Zalmsalade Met Appel, Witloof En Honingdressing

gerookte-zalm43

Voorgerecht4 personenKoud

Benodigdheden

  • Zalm – 4 gerookte plakjes
  • Grijze garnalen – 100 gr
  • Appel – 1 zure (zoals Granny Smith)
  • Witloof – 2 stronken
  • Citroensap
  • Gemengde sla (in reepjes)
  • Stokbrood, geroosterd
  • HONINGDRESSING
  • (light)Mayonaise – 5 el
  • (light)Room – 2 el
  • Sinaasappelsap – 2 el
  • Vloeibare honing – 1,5 el
  • Bieslook – 1 el (fijngehakt)
  • Dille – 1 el (fijngehakt)
  • Zwarte peper (versgemalen)
  • Zeezout
Bereiding: /
Keukengerei
Groentemes; Garde;
Snijplank (groen);
Twee mengkom; Slabestek;
Vier kommetjes

Voorbereidend werk

  • Snij de zalm op een snijplank in reepjes met een keukenmes.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis met een appelboortje, snij de appel verder in plakjes en daarna in julienne (fijne reepjes).
  • Snij het voetje van elke witloofstronk af. Verwijder de buitenste bladeren. Witloof in de lengte halveren, haal aan de voet het bittere harde gedeelte weg met de punt van het mes. Was het witloof. Snij de halve witloofstronken verder in fijne reepjes.

Bereiding

  • Het witloof en de appel vermengen met wat citroensap om verkleuring tegen te gaan.
  • Doe de sla, witloof, appel, garnalen en zalmreepjes (tip 1) in een grote kom en schep voorzichtig door elkaar.
  • Meng voor de dressing de mayonaise, room, sinaasappelsap, honing, bieslook en dille met een garde onder elkaar (het mengen gebeurd juist voor het opdienen).
  • Breng de dressing op smaak met peper en zout, en giet in vier kleine kommetjes.

Serveren

  • Verdeel de salade over de borden en plaats op elk bord een kommetje. Serveer onmiddellijk en met geroosterd stokbrood.

Tips

  1. Men kan de zalm en garnalen vervangen door kippenreepjes en hamblokjes.

Drankadvies

  • /

Ook Interessant

Pompoen43
Geroosterde Pompoen, Feta En Spinaziesalade
Vijg43
Salade Van Gerookte Eendenfilet Met Vijgen
Bospaddenstoelen43
Herfstsalade
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

4 thoughts on “Zalmsalade Met Appel, Witloof En Honingdressing

  1. Men kan de honing weglaten of vervangen door ahornsiroop (te verkrijgen in natuurwinkels) of een paar druppels Natrena (vloeibare suikervervanger). Ook gembersiroop geeft een zoet, dan wel oosters accent aan de salade.

  2. Het vinden van de ahornstroop was makkelijker dan de tijd te vinden om dit klaar te maken, veel te druk geweest de laatste tijd. Maar ik beloof het… het staat binnenkort op tafel.
    Bedankt om mij te linken, heb het nu pas gezien.

  3. Het is op zich een zeer mooi en smakelijk gerecht, maar ik als chefkok heb wel zo mijn bedenkingen: – Het is veel werk voor het schamele resultaat.
    – Het fenomeen zalmsalade met appel is uitgerangeerd in de goede Belgische keuken en de klanten van mijn restaurant zullen dit niet geheel en al smaken. (Natuurlijk maak ik wel mijn eigen recepten maar ik neus graag rond op het internet, om mijn commentaar te posten)
    – Moekemicheline: als je allergisch bent aan honing, dan met je geen honing eten !

    Smakelijke groeten van een geweldige chefkok,

    Rabbi Joshua

    Zalig kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar! =D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s