Hoofdgerecht │ 4 personen │ Warm | |
|
Bereiding: / Keukengerei Bakpan; Aluminiumfolie; Garde |
Voorbereidend werk
- Ontdooi en pel de scampi: laat eventueel, voor een mooiere presentatie, de staart aan de scampi (de koppen van de scampi zijn wel verwijderd). Hebt u de scampi vergeten te ontdooien: geen erg, dompel ze onder in een kom met heet water en na een 2 minuten zijn ze ontdooid en kan je ze pellen.
- Haal vervolgens het darmkanaal eruit (het geeft een korrelige smaak in de mond en is niet lekker): het is dat zwarte lijntje op de rug van de scampi. Maak met een mes een inkeping in het midden van de rug van de scampi en verwijder dan het zwarte darmkanaaltje met de hand of met het mes (tip 3).
- Pel de knoflookteentjes, verwijder eerst het groene midden en hak ze verder op een snijplank in fijne stukjes.
- Pel de ui en snij ze middendoor op een snijplank (groen) met een groentemes. Snij de ui vervolgens in fijne snippers (zie video).
- Spoel de dragon af onder stromend water en hak het vervolgens fijn op een snijplank (groen) met een groentemes.
Bereiding
- Kruid de scampi met peper en zout.
- Verhit een klontje boter in een pan, leg de scampi erin en bak ze op een middelmatig vuur in 1 à 2 minuten aan de onderkant mooi bruin.
- Draai de scampi om en bak de andere kant ook mooi bruin in 1 à 2 minuten.
- Haal de scampi uit de pan en houd warm onder folie.
- Voeg de ui en knoflook toe in de pan waarin de scampi werden gebakken en fruit de ui glazig.
- Blus met de bouillon en wat citroensap, roer aanbaksel los en laat tot de helft inkoken.
- Doe er de room, citroensap, dragon en ketchup bij (de laatste drie naar eigen smaak) en laat verder inkoken tot gewenste sausdikte.
- Breng op smaak met peper en zout, doe er de scampi terug bij en laat nog een minuutje sudderen.
Serveren
- Serveer met rijst, pasta, frietjes of stokbrood.
Tips
- Men kan dit ook bereiden in lookboter (laat eventueel dan de verse look weg).
- Indien men niet echt dragon lust, kan men het vervangen door een ander vers kruid, zoals basilicum, peterselie, dille …
- Tegenwoordig kan je voorverpakte scampi kopen waar het darmkanaal al uitgehaald is.
Drankadvies
- /
Variaties * Scampi In Getomateerde Dragonsaus met tagliatelle (HB) |
Ook Interessant
![]() Scampi Diabolique |
![]() Scampi In Looksaus |
![]() Tatjespap |
![]() |
![]() |
Donkerblauwe teksten in de recepten zijn ‘Lezertips’.
Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).
Ook lekker bij tagliatelle