Salade Van Gerookte Eendenborstfilet Met Vijgen

“Een lekkere voorafje of hapje„

Eend-43Een heerlijke winterse salade, maar je kunt het evengoed in de zomer presenteren. Iedereen is wel eens op zoek naar een feestelijk voorgerecht en daarom is gerookte eendenborst de perfectie. Deze sneetjes gevogelte zitten boordevol smaak en je koopt ze bovendien kant-en-klaar in de supermarkt. Probeer wel om een zo goed mogelijke kwaliteit vast te krijgen.
Als je gasten hebt, kan je alles vooraf voorbereiden en op het moment van serveren doe je gewoon nog de dressing op de salade. Dit moet je echt à la minute doen anders zal je salade er helemaal niet meer smakelijk uit zien.

Voorgerecht4 personenKoud

Benodigdheden

  • Gerookte eendenborstfilet – 200 gr (in dunne plakken)
  • Vijgen – 4 st (verse, in vieren – tip 1)
  • Gemengde sla – 100 gr (tip 2)
  • Bieslook (fijngehakt)
  • DRESSING (tip 3)
  • Notenolie – 6 el
  • Mosterd – 1 tl
  • Rode wijnazijn – 2 el
  • Honing – 2 el
  • Zwarte peper (versgemalen)
  • Zeezout
Bereiding: /
Keukengerei
Mengkom;
Garde

Bereiding

  • Meng in een kom azijn, honing en mosterd goed door elkaar. Voeg druppelsgewijs de olie toe en klop het geheel met een garde tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  • Gemengde sla over vier borden verdelen.
  • Plakjes eendenborst en partjes vijg op de salade leggen.
  • De dressing over de salade druppelen en bestrooien met de bieslook.

Serveren

  • Serveer met geroosterd brood.

Tips

  1. Variatie op vijgen: Muskaatdruiven of gebakken appelpartjes.
  2. Variatie op de gemengde sla:
    • Witlof, rode sla en rucola of veldsla (een bittere mengeling).
    • Raketsla, veldsla, eikenbladsla, romeinse sla.
    • Roodlof, rucola, eikenbladsla.
    • Of naar keuze.
  3. Variatie op de dressing:
    • Frambozendressing: frambozenazijn gebruiken ipv rode wijnazijn.
    • Citroen-honingdressing: vervang azijn door citroensap.
    • Sinaasappel-honingdressing.
    • Yoghurt-dressing: 100gr magere yoghurt, scheutje frambozenazijn en een scheutje room.
    • Balsamico-dressing: vervang wijnazijn door balsamico-azijn en laat eventueel honing weg.

Drankadvies

  • Rode wijn: Pinot Noir, Merlot uit Chili, Noord Italïe of Nieuw Zeeland.

Ook Interessant

Vijg43
Salade Met Rucola, Vijgen, Mozzarella En Parmaham
zalmfilet43
Zalmsalade Met Appel, Witloof En Honing dressing
Wildpasteien43
Trio Van Wildpaté Met Toast En Confituur
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s