Balletjes In Paprikasaus Met Pappardelle

“Polpette Con Salsa Di Paprika E Pappardelle„

pappardelle43Pappardelle (of papparelle) is een Italiaanse pastasoort, bestaande uit lange brede linten pasta van meer dan 1 centimeter breed. Pappardelle komt vermoedelijk uit de regio Toscane.
Het woord pappardelle komt waarschijnlijk van het Italiaanse pappare, wat opslokken of naar binnen werken betekent.

Hoofdgerecht4 personenItaliëWarm

Benodigdheden

  • Pappardelle – 400 gr (of tagliatelle of andere brede lintpasta)
  • GEHAKTBALLETJES
  • Kalfsgehakt – 200 gr
  • Runder- of varkensgehakt – 200 gr
  • Eieren – 1 st (kraakvers)
  • Ricotta – 100 gr
  • Paneermeel – 4 el
  • Basilicum  – 2 el (vers)
  • Parmezaanse kaas – 50 gr (versgeraspt)
  • Pijnboompitten – 50 gr
  • PAPRIKASAUS
  • Paprika – 2st
  • Gepelde pruimtomaten – 400 gr (uit blik)
  • Sjalotjes – 2 st
  • Paprikapoeder – 1 à 2 tl (milde of scherpe: aan jou de keus)
  • Kalfsbouillon – 2 dl
  • Droge witte wijn – 1 dl (tip 1)
  • Room – 1 dl
  • Olijfolie
  • Zwarte peper (versgemalen)
  • Zeezout
Bereiding: /
Keukengerei
Groentemes;
Snijplank (groen);
Twee bakpannen;
Roerlepel; Mengkom;
Plasticfolie;
Staafmixer; Bolzeef;
Kookpot; Vergiet

Voorbereidend werk

  • BALLETJES
  • Spoel de basilicum af onder stromend water en hak het vervolgens fijn op een snijplank (groen) met een groentemes.
  • Rooster de pijnboompitten lichtjes in een antiaanbakpan zonder vetstof. Hak ze vervolgens fijn.
  • SAUS
  • Schil de paprika met een dunschiller (optioneel), snij de vrucht open, verwijder de steel en de zaadlijsten, en snij vervolgens het vruchtvlees in blokjes (zie de video om de paprika op de gemakkelijkste manier in blokjes te snijden).
  • Pel de sjalot, snij ze middendoor en snij de sjalot vervolgens in fijne snippers.

Bereiding

  • Verhit wat olijfolie in een pan, voeg de sjalotjes toe en fruit ze glazig.
  • Doe er de paprikablokjes bij en stoof ze vijf minuten mee.
  • Giet er de gepelde tomaten, bouillon en wijn bij, breng op smaak met peper en zout.
  • Breng aan de kook en laat een uurtje op een zacht vuur sudderen.
  • Vermeng ondertussen de twee soorten gehakt (tip 2) met de ricotta, het ei, paneermeel, geraspte kaas, pijnboompitten en basilicum. Kruid met peper en zout.
  • Rol er met vochtige handen balletjes van, ter grootte van een pingpong balletje en laat ze afgedekt een uurtje in de koelkast rusten.
  • Verhit wat olie in een pan en bak de balletjes snel rondom bruin.
  • Pureer de paprikasaus met een staafmixer, haal door een bolzeef.
  • Giet de saus bij in de pan van de gehaktballetjes, breng aan de kook en laat de balletjes op een zacht vuurtje in 15 minuten verder gaar worden.
  • Bind de saus eventueel in met een sausbinder tot gewenste sausdikte, roer er de room onder en warm het geheel terug op.
  • Proef de saus en breng indien nodig verder op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
  • Kook de pasta beetgaar in ruim licht gezouten water en giet af.
  • Vermeng de paste met de saus en balletjes.

Serveren

  • Verdeel de pasta, balletjes en saus over de borden en serveer met een komkommersalade.

Tips

  1. Men kan zowel rode als witte wijn nemen of, als er geen wijn in huis is, weglaten.
  2. Men hoeft niet echt een mengeling van het gehakt te nemen. Het is gewoon een kwestie van smaak, maar ik heb persoonlijk liever gemengd gehakt. De gehaktballetjes zijn ook lekker met lams-, kippen- of kalkoengehakt.

Drankadvies

  • /

Ook Interessant

chili-pepers43
Pittige Spaanse Gehaktballetjes In Tomatensaus
Tomaten43
Balletjes In Tomatensaus
witloof43
Witloof Met Gehaktballen
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s