Varkenslapjes Met Mosterdsaus

“Een Echte Italiaanse Topper!„

graanmosterd43Filetto di maiale in salsa di senape
Een smakelijk gebraden varkenshaasje met een eenvoudige, maar lekkere saus.

KlassiekHoofdgerecht4 personenItaliëWarm

Benodigdheden

  • Varkenslapjes – 4 st (tip 1)
  • Ui – 1 st (fijngesnipperd)
  • Knoflook – 2 teentjes (fijngehakt)
  • Wortelen – 2 (in brunoise)
  • Bleekselder – 2 stengels (in brunoise)
  • Graanmosterd – 1 à 2 el (tip 2)
  • Mascarpone – 250 gr (tip 3)
  • Vleesbouillon – 3 dl
  • Olijfolie
  • Peterselie (verse, fijngehakt)
  • Zwarte peper (versgemalen)
  • Zeezout
Bereiding: /
Keukengerei
Twee bakpannen;
Roerlepel

Voorbereidend werk

  • Pel de ui en snij ze middendoor op een snijplank (groen) met een groentemes. Snij de ui vervolgens in fijne snippers (zie video).
  • Pel de knoflookteentjes, verwijder eerst het groene midden en hak ze verder op een snijplank in fijne stukjes.
  • Was de wortel onder stromend water, schil het met een dunschiller, snij het in de breedte in twee en snij het vervolgens in kleine blokjes (brunoise).
  • Was de bleekselderstengels onder stromend water en snijd de bleekselderstengels in de breedte in twee en vervolgens in kleine blokjes (brunoise)..

Bereiding

  • Fruit de ui en knoflook glazig in wat olijfolie.
  • Doe er de wortelen (tip 4) en selder bij en stoof deze beetgaar.
  • Voeg er de vleesbouillon, mascarpone en graanmosterd aan toe.
  • Roer goed glad, breng aan de kook en laat eventueel inkoken tot gewenste sausdikte.
  • Breng de saus verder op smaak met peper en zout, werk af met wat peterselie (tip 5) en haal van het vuur.
  • Verhit wat olijfolie in een andere pan, kruid de varkenslapjes met peper en zout, leg in de pan en bak ze 2 tot 3 minuten aan elke kant.

Serveren

  • Leg op elk bord een varkenslapje en overgiet met de saus. Serveer met fijne pasta en een gemengde sla.

Tips

  1. Variatie op varkenslapje: kan ook worden bereidt met kalfs-, kippen- of kalkoenlapjes.
  2. Hou je niet zo van graanmosterd, vervang ze dan door uw lievelingsmosterd.
  3. Mascarpone kan je vervangen door room, maar ja dan is het niet echt Italiaans.
  4. De wortel- en selderbrunoises kunnen vervangen worden door aubergine- en courgettebrunoises.
  5. Heb je wat verse basilicum of oregano, roer er deze dan ook onder of vervang er de peterselie mee.

Drankadvies

  • /

Ook Interessant

graanmosterd43
Kruidenstoemp En Koolvis Met Mosterdsaus
dijon-mosterd43
Konijn Uit Meetjesland
Mosterd Tierenteyn43
Gentse Stoverij
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s