Kip Met Dragonsaus – Een Geslaagd Huwelijk

“Het Is Somber, Regenachtig En Mistig Buiten: De Perfecte Dag Voor Dit Gerecht„

Dragon43Dit is een geslaagd huwelijk: kip en dragon.
Je bent misschien niet echt zo’n fan van dragon, maar met deze saus en een malse kip is het echt voortreffelijk. Probeer maar, je zult versteld staan.
Wees een beetje zuinig met dragon in je gerechten: dragon (die een pittige zoetzure maar ook tegelijk bittere smaak heeft) kan de andere smaken overheersen. Daarom geleidelijk dragon in het gerecht doen, proeven en zo verder kruiden tot gewenste smaak. Dragon gebruik je het liefst zo vers mogelijk, daar het anders veel van zijn aroma verliest.

KlassiekHoofdgerecht4 personenWarm

Benodigdheden

  • Braadkip – 4 halve filets (van 125gr/st, of kippenbrochetten)
  • Dragon – 2 à 4 el (verse, fijngehakt)
  • Room – 2 dl
  • Gevogeltefond – 2 dl (tip 1)
  • Dragonazijn of citroensap (tip 2)
  • Olijfolie
  • Pasta – 400 gr (tip 3)
  • Parmezaanse kaas (versgeraspt – optioneel)
  • Zwarte peper (versgemalen)
  • Zeezout
Bereiding: /
Keukengerei
Bakpan;
Aluminiumfolie; Garde;
Kookpot; Vergiet

Bereiding

  • Kipfilets kruiden met peper en zout. Verhit wat olijfolie in een pan en bak er de kipfilets op een matig vuur in ca 10 à 15 minuten rondom bruin en gaar.
  • Haal de filets uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • Blus het braadvocht met de gevogeltefond en de room en roer het aanbaksel los.
  • Laat het geheel op een zacht vuur inkoken tot gewenste sausdikte.
  • Breng de saus op smaak met peper, zout en citroensap of dragonazijn (tip 4).
  • Voeg vlak voor het serveren de gehakte dragon aan de saus toe en laat nog een minuutje sudderen, zodat de dragon de smaak aan de saus afgeeft.
  • Kook de pasta beetgaar in een ruime kookpot, giet af in een vergiet en laat uitlekken.

Serveren

  • Verdeel de pasta over de borden, leg er de kip bovenop en overgiet met de saus (bestrooi eventueel met versgeraspte Parmezaanse kaas – tip 5).
  • Dien onmiddellijk op.

Tips

  1. Of neem 2 dl fond/bouillon met 1 dl witte wijn en laat 1/3 inkoken.
  2. Het citroensap of azijn kan vervangen worden door 1 tl mosterd.
  3. Pasta zoals penne, tagliatelle, farfalle of pappardella. Dit gerecht is ook lekker met aardappelpuree, aardappelbolletjes, kroketten, rijst, …
  4. Men kan hier ook nog verse tomatenblokjes of gestoofde courgetteblokjes aan toevoegen.
  5. Geef er groenten naar keuze bij (zoals broccoli, erwten en wortelen, fijne sperzieboontjes, een gemengde salade,…) als men nog geen groenten onder de saus heeft gemengd (zie tip 3).

Drankadvies

  • Zeker geen rode wijnen: liefst Viognier, Riesling van Elzas, Sauternes van Bordeaux, Muscat of een (Nieuw-Zeelandse) Sauvignon.

Ook Interessant

Citroenen43
Kip Met Citroen
Parijse-champignon43
Kip, Champignons En Champagne
Currypoeder43
Kipfilet Met Currysaus En Ananas
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s