Remouladesaus – Een Heerlijk Romig Sausje

“Geen Tartaarsaus„

Kappertjes43Remouladesaus heeft veel weg van tartaarsaus, maar dan veel rijker en zonder eieren. Het is een heerlijk koud romig sausje als begeleiding van gefrituurde gerechten of bij de barbeque.

KlassiekSauzen4 personenFrankrijkKoud

Benodigdheden

  • Mayonaise – 2,5 dl (tip 1)
  • Mosterd – 1 tl
  • Augurken – 1 el (zuur – tip 2)
  • Kappertjes – ½ el (uitgelekt, gespoeld en fijngehakt)
  • Sjalotjes of bieslook – 1 el (fijngesnipperd)
  • Ansjovis – ½ à 1 filet
  • Peterselie – 1 el (verse, fijngehakt)
  • Dragon – ½ el (verse, fijngehakt)
  • Kervel – 1 el (verse, fijngehakt)
  • Worcestersaus – enkele druppels (optioneel)
  • Zwarte peper (versgemalen)
  • Zeezout
Bereiding: /
Keukengerei
Vijzel; Mengkom;
Roerlepel

Voorbereidend werk

  • Snij de augurken in kleine blokjes.
  • Spoel de kappertjes onder stromend water af in een bolzeef, laat uitlekken en hak ze vervolgens fijn.
  • Pel de sjalot, snij ze middendoor en snij de sjalot vervolgens in fijne snippers.
  • Spoel de bieslook, peterselie dragon en kervel af onder stromend water en hak ze vervolgens fijn op een snijplank (groen) met een groentemes

Bereiding

  • Wrijf de ansjovis in een vijzel helemaal tot moes.
  • Doe de mayonaise, mosterd, augurken, kappertjes, sjalotjes, ansojvispasta en de groene kruiden in een kom.
  • Meng alles goed door elkaar (tip 3).
  • Breng op smaak met peper, zout en eventueel een paar druppels worcestersaus.

Serveren

  • Serveer koud, maar niet ijskoud.

Tips

  1. Variatie op de mayonaise: de mayonaise kan eventueel gemaakt worden met half mayo half yoghurt.
  2. Je kan kiezen uit zure of zoetzure augurken: de eerste maakt de saus wat zuurder, het is dus een kwestie van smaak.
  3. Het moet een goed gebonden saus zijn, dus niet teveel mayonaise gebruiken, maar dat is een kwestie van smaak natuurlijk.

Variaties

Deze klassieke saus is lekker bij vleeswaren, gegrild of gebakken vis, vlees of kip, de barbecue en dipsaus.
* Gebakken sliptongetjes met remouladesaus en puree
* Gefruite pladijsreepjes met remouladesaus
* Gerookte zalm met remouladesaus en gemengde sla
* Gebakken zalmmoot met remouladesaus
* Gefruite inktvisringen met remouladesaus
* Gebakken kabeljauwfilet met remouladesaus en rijst
* Stokbrood, vleeswaren met rauwkost en remouladesaus
* Stokbrood, dungesneden rosbief, hardgekookt ei, sla en remouladesaus
* Broodje gerookte kip, spekjes, tomaat, komkommer met remouladesaus
*Vis- of vleesburger, broodje, sla, tomaat en remouladesaus

Ook Interessant

sauskom43
Gribiche Saus
Knoflook43
Aioli
Peterselie43
Tartaarsaus
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s