Vodka Cream Pasta – Penne Met Vodkaroomsaus

“Het Meest Romantische Gerecht„

Penne-Rigate43Wordt ook wel “You Won’t Be Single For Long” Vodka Cream Pasta genoemd.
Penne met een vodka-tomatenroomsaus.
Dit recept is voor één koppel!

Hoofdgerecht2 personenUSAWarm

Benodigdheden

  • Olijfolie – ½ el
  • Bakboter – ½ el
  • Knoflook – 1 teentje (fijngehakt)
  • Sjalotje – 1 st (fijngesnipperd)
  • Vodka – ½ à 1 dl (hoeveelheid naar voorkeur)
  • Groentebouillon – 1 dl
  • Gepelde pruimtomaten – 400 gr (uit blik)
  • Tomaten – 2 st (vers)
  • Slagroom – ½ dl
  • Korte pasta – 250 gr (zoals penne rigate)
  • Basilicum – 10 blaadjes (vers)
  • Sausbinder (optioneel)
  • Zwarte peper (versgemalen)
  • Zeezout
  • Stokbrood (in sneetjes)
  • Parmezaanse kaas – 50 gr (versgeraspte)
Bereiding: /
Keukengerei
Bakpan; Roerlepel;
Kookpot; Vergiet

Voorbereidend werk

  • Pel de knoflookteentjes, verwijder eerst het groene midden en hak ze verder op een snijplank in fijne stukjes.
  • Pel de sjalot, snij ze middendoor en snij de sjalot vervolgens in fijne snippers.
  • Maak een kruisje in de onderkant van de tomaten en dompel ze 15 seconden in kokend water. Schep ze met een schuimspaan uit het water en dompel ze meteen in koud water en pel ze. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Spoel de basilicum af onder stromend water en scheur het vervolgens fijn.

Bereiding

  • Verwarm een pan op gematigde hitte. Voeg olie toe, boter, knoflook, en sjalotten. Fruit de sjalotten zachtjes 3 tot 5 minuten om hun zoetheid te ontwikkelen.
  • Wodka toevoegen en twee/derde laten inkoken (we willen de smaak en niet de alcohol), dit zal 3 à 5 minuten vergen.
  • Voeg de bouillon (tip 1) en tomaten toe en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout (tip 2 en 3).
  • Breng saus aan de kook, verminder het vuur en laat, zonder deksel, een half uurtje sudderen op een zacht vuurtje.
  • Kook ondertussen de pasta ‘al dente’ in ruim licht gezouten water.
  • Bindt de saus eventueel in tot gewenste sausdikte.
  • Roer de room en de tomatenstukjes door de saus: verwijder de pan van het vuur, wanneer de saus terug kookt.
  • Laat de pasta uitlekken in een vergiet en giet de hete pasta in de saus, samen met 8 gescheurde blaadjes basilicum.

Serveren

  • Verdeel de pasta met saus over twee borden,  bestrooi met wat geraspte Parmezaanse kaas en eindig met de resterende basilicum.
  • Serveer met krokant gebakken stokbrood.

Tips

  1. Men kan hier gerust gebakken kippenreepjes onder mengen, gebruik in dat geval kippenbouillon in plaats van groentebouillon.
  2. Wil je het wat pittiger, voeg er dan wat chilipoeder of rode pepervlokken aan toe.
  3. Wil je er wat beet in, voeg er dan nog wat krokant gebakken pancettastukjes bij (is dan wel geen vegetarisch gerecht meer natuurlijk).

Drankadvies

  • Vodka misschien, maar met mate!

Variaties

* Vodka Cream Pasta met pancetta
(Pancetta in een bakpan krokant bakken, in stukjes breken en mee met de saus laten sudderen)
* Vodka Cream Pasta met kip
(Kippenreepjes in een bakpan bruinbakken aan alle kanten en mee met de saus laten sudderen)>
* Vodka Cream Pasta met scampi
(Scampi op het laatste moment afbakken in een bakpan en onder de afgewerkte saus mengen)
* Vodka Cream Pasta met champignons
(Champignon’s in plakjes snijden, afbakken in een bakpan en onder de afgewerkte saus mengen.Men kan dit ook met toevoeging van kip of scampi)

Ook Interessant

Knoflook43
Pasta Aglio, Olio E Peperoncino
Guanciale43
Spaghetti Carbonara
Bospaddenstoelen43
Pasta Ai Funghi
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

2 thoughts on “Vodka Cream Pasta – Penne Met Vodkaroomsaus

  1. Goed opgemerkt, Bob, een typefoutje. Is bij deze dan ook aangepast door groentebouillon. Kippenbouillon word gebruikt wanneer men er kipreepjes onder mengt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s