Bouillons

“Aftreksel, Kooksel, Kookvocht Of Aromatische Vloeistof„

bouillon43De basis van vrijwel iedere soep is bouillon, een aftreksel van vlees, vis, gevogelte, wild of groenten. Door het koken van één of meer van deze ingrediënten in water, samen met kruiden, worden aroma’s, smaak- en voedingsstoffen aan het water afgestaan. In feite is een bouillon een extract. Door de bestanddelen te laten trekken, worden de smaak- en geurstoffen in het water opgelost. Daardoor is een bouillon erg geurig en rijk aan smaak, al bestaat het voor het overgrote deel uit water. Dit aftreksel, kooksel, kookvocht of aromatische vloeistof kan gebruikt worden als basis of als bevochtiging voor de bereiding van gerechten zoals soep, sauzen en ragouts (het vervangt het scheutje gewoon water). Het woord ‘bouillon’ is ook toepasselijk op alle warme of koude heldere soepen.

RECEPTEN

A – L

M – Z

De recepten zijn gemakkelijk te printen (Print & PDF) en makkelijk door te sturen naar familie en vrienden via de ‘E-mail’-button. Heb je een tip of een ander lekker klassiek gerecht of wil je laten weten dat je een recept erg lekker vindt? Geef het door, dat zet andere bezoekers misschien aan om het ook eens uit te proberen.

Copyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”