Soepen

“Met Soep Kan Het Alle Kanten Op„

bouillon43Soep is een vloeibaar voedsel (kookvocht) dat bereid wordt door bepaalde ingrediënten te koken.
De basis van vrijwel iedere soep is bouillon, een aftreksel van vlees, vis, gevogelte, wild of groenten. Door het koken (of trekken) van één of meer van deze ingrediënten in water, samen met kruiden, worden aroma’s, smaak- en voedingsstoffen aan het water afgestaan. Vervolgens kan door toevoeging van andere ingrediënten en smaakmiddelen een soep worden bereid. Naargelang de toevoegingen kies je voor licht verteerbare, pittige, maaltijd- of slankmakende soep. Verder heeft ook iedere nationaliteit, iedere streek wel zo haar eigen kenmerkende soep.
Soep, met een minimum aan vet en een maximum aan verse groenten, is een gezonde voltreffer. En wanneer het buiten koud is en miezert, is een kop warme soep de ideale opwarmer. Verlang je bij prachtig weer naar soep? Neen, … dan heb je waarschijnlijk nog geen kennis gemaakt met de koude vitaminerijke versie van soep, zoals de klassieke tomatensoep ‘Gazpacho’. Op warme dagen is koude soep namelijk even lekker als warme soep op koude dagen.

koude-soepen43
Koude Soepen
warme-soep43
Warme Soepen
bouillon43
Bouillons
white_background43 soep43
Soep Info

Copyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s