Lunchgerechten, A – Z

“Lunch Betreft ‘Meestal’ Een Lichte Maaltijd„

alfabetkleur43In de achttiende eeuw werd, in de Engels-sprekende landen, ‘lunch’ (afkorting van het Engelse woord ‘luncheon’) oorspronkelijk ‘diner’ genoemd – een woord dat nog steeds regelmatig gebruikt wordt in Schotland, Ierland, Wales en sommige delen van Engeland en ook in sommige delen van Canada en de Verenigde Staten als men middagmaal bedoeld. Om nu verwarring te voorkomen als gevolg van de culturele dominantie van Standard Engels werd bij bedrijven het woord ‘lunch’ ingevoerd als verwijzing naar het middagmaal, wat meestal uit een lichte maaltijd betrof en ‘diner’ als het avondmaal. Lunch of gewoon middagmaal, geserveerd tussen ongeveer 12.00 en 14.00 uur, bestaat meestal uit een broodmaaltijd, maar men kan evengoed hapjes, een salade of zelfs een uitgebreid maaltijd eten. Inspiratie opdoen, zie onderstaande klassieke gerechten!

RECEPTEN

A – L

M – Z

De recepten zijn gemakkelijk te printen (Print & PDF) en makkelijk door te sturen naar familie en vrienden via de ‘E-mail’-button. Heb je een tip of een ander lekker klassiek gerecht of wil je laten weten dat je een recept erg lekker vindt? Geef het door, dat zet andere bezoekers misschien aan om het ook eens uit te proberen.

Copyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s