Lunchgerechten

“Lunch Betreft ‘Meestal’ Een Lichte Maaltijd, Maar Eet Als Een Koning!„

Lunch43In de achttiende eeuw werd, in de Engels-sprekende landen, ‘lunch’ (afkorting van het Engelse woord ‘luncheon’) oorspronkelijk ‘diner’ genoemd – een woord dat nog steeds regelmatig gebruikt wordt in Schotland, Ierland, Wales en sommige delen van Engeland en ook in sommige delen van Canada en de Verenigde Staten als men middagmaal bedoeld. Om nu verwarring te voorkomen als gevolg van de culturele dominantie van Standard Engels werd bij bedrijven het woord ‘lunch’ ingevoerd als verwijzing naar het middagmaal, wat meestal uit een lichte maaltijd betrof en ‘diner’ als het avondmaal. Lunch of gewoon middagmaal, geserveerd tussen ongeveer 12.00 en 14.00 uur, bestaat meestal uit een broodmaaltijd, maar men kan evengoed hapjes, een salade of zelfs een uitgebreid maaltijd eten. Inspiratie opdoen, zie onderstaande klassieke gerechten!

vlees-koksmuts43
Vlees

Gevogelte en/of Wild
vis-met-muts43
Vis
happy-veggie43
Vegetarisch
alfabetkleur43
Lunch gerechten, A-Z

Copyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”