Brood En Broodbeleg

“Belegde broodjes smaken altijd!„

brood-en-beleg43Een boterham zonder beleg noemt men ‘een boterham met tevredenheid’ en een broodje met een smakelijke bedekking?
Broodbeleg is voedingswaar die gebruikt wordt om brood (zoals een snee brood, stokbrood, pistolets, …) te beleggen of te besmeren, meestal zoet of hartig. De neutrale smaak van brood kan hierdoor verrijkt worden en de voedingswaarde toenemen. Veelal wordt de boterham eerst belegd met een laagje boter of margarine om het geheel wat smeuïger te maken, vooral bij vleeswaren, kaas en strooibaar beleg (zoals hagelslag). Als broodbeleg worden vaak volgende voedingswaren gebruikt: kaas, smeerkaas, vleeswaren, pindakaas, jam, confituur of marmelade, chocolade-, hazelnoot- of speculaaspasta en hagelslag (chocolade of vruchten).
Andere suggesties van broodbeleg voor bij het ontbijt of de lunch, vind je hier.

brood_en_beleg43
Beleg En Co
brood43
Brood
confituur-43
Confituur
alfabetkleur43
Brood En Beleg, A-Z
artikelen43
Confituurtips

Copyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”