Taarten Cake, A – Z

“Alle Taarten, Cakes, Muffins, Cupcakes, Gebakjes, Cookies … Op Alfabetische Volgorde„

alfabetkleur43Met cake bedoelen we niet “Cake” de Amerikaanse alternatieve rock band uit Sacramento, Californië, maar een eenvoudige gebaksoort. Hoewel het woord “cake” in Engelstalige landen een verzamelnaam voor ‘gebak’ of ‘taart’ is, kennen we in België en Nederland slechts één type onder deze naam. Cake heeft een eenvoudig basisrecept en is daarom een van de meest bereide recepten in de Belgische en Nederlandse keukens. Het meest voorkomend is een cake uit een rechthoekige vorm, maar vaak worden ook een tulbandvorm of kleine papieren vormpjes (voor muffins of cubcakes) gebruikt.
Een taart is een baksel dat in veel landen voornamelijk wordt gegeten tijdens feestelijkheden, bijvoorbeeld bij het vieren van een verjaardag of op een feestdag. Een specifieke taart is de bruidstaart, gegeten bij een bruiloft. In veel landen wordt taart ook als dessert geserveerd. Er zijn diverse typen taart. Zo heet een platte taart met veel vruchten een vlaai; bekend zijn de Limburgse vlaaien. Een taart met veel suikerschuim wordt een schuimtaart genoemd. In België en Nederland zijn de appeltaart, chocoladetaart, aardbeientaart, kwarktaart, chocomousssetaart populair. Een gebakje kan beschouwd worden als een heel kleine taart.
Een muffin is een klein cakeje, al dan niet in een papieren vormpje. Ze worden normaal gegeten bij het ontbijt of bij de thee. Ze worden meestal niet gemaakt met boter, maar met olie. En worden gemaakt door de droge bestanddelen met de vochtige te mengen en nadien te bakken. Ze bestaan in vele variaties, zoals onder andere met fruit, bessen, chocolade of zelfs groenten. Muffins passen perfect bij een potje koffie, maar zijn al even lekker als je ze zo uit het vuistje eet. De muffin is oorspronkelijk afkomstig uit de Verenigde Staten. Dé absolute klassieker onder de muffins is de bosbessenmuffin (blueberry muffin).
Cupcake is een Engels woord voor een klein gebakje, meestal gebakken in een klein papieren vormpje of aluminium bakje. Ze worden meestal op bijna eindeloos veel veel manieren worden versierd, wat ze dan ook geliefd maken bij kinderen.
Een gebakje (ook taartje) kan men het best beschrijven als een kleine taart. Ook een punt van een taart wordt wel een gebakje genoemd. Omdat een gebakje kleiner is worden ze vaak specifieker van smaak gemaakt. Een extra klein gebakje wordt ook wel petitfour genoemd.
Een cookie, koekje of biscuit is een klein, plat gebakken lekkernij die bij de koffie, thee of ander drankje heel goed tot zijn recht komt.

A – L

A

B

C

D

G

M – Z

N

P

R

T

W

De recepten zijn gemakkelijk te printen (Print & PDF) en makkelijk door te sturen naar familie en vrienden via de ‘E-mail’-button. Heb je een tip of een ander lekker klassiek gerecht of wil je laten weten dat je een recept erg lekker vindt? Geef het door, dat zet andere bezoekers misschien aan om het ook eens uit te proberen.

Copyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s