Sint-Jacobsvruchten

“Dit Klaarmaken Vergt Enige Ervaring En Kan Niet Zo Maar Uitgelegd Worden!„

sint-jacobsvruchten43De Sint-jakobsschelp is een gastronomische specialiteit en is erg gewild door het melkwitte vlees dat rijk aan ijzer is. Alleen het witte vlees (de pil of noot) en het oranje kuit (de kam, koraal of corail zoals men in ’t Frans zegt) wordt gegeten. De bereidingswijze van Sint-jakobsschelpen komt er steeds op neer dat de witte nootjes gebakken of gegrild worden. Het rode koraal is eetbaar, maar wordt meestal niet mee geserveerd. De nootjes moeten zeer kort gebakken of gegrild worden, zodat ze knapperig aan de buitenkant zijn en binnenin nog zeer lichtjes glazig en zacht zijn. Dus: kort bakken, op een hoog vuur. Dit vergt ervaring en kan niet zo maar uitgelegd worden! Coquilles Saint-Jacques, Sint –Jakobsmosselen, Sint–Jakobsvruchten of kammosselen is met weinig te vergelijken, maar met veel te combineren, hoewel de liefhebbers van het luxe schelpdier toevoegingen als spek, knoflook, sauzen of specerijen doodzonde vinden. Het vers seizoen loopt van september tot mei, met een piek van januari tot en met maart. In één kilo gaan er ongeveer zes stuks Sint-jakobsschelpen van middelmatige grootte. Verse schelpen moet stevig gesloten zijn of als ze open staan, moeten ze zich meteen sluiten als je er een stevige tik op geeft. Het kuisen is een hele klus, maar je visspecialist/visboer zal dit graag voor je klaren!

RECEPTEN

A – L

M – Z

De recepten zijn gemakkelijk te printen (Print & PDF) en makkelijk door te sturen naar familie en vrienden via de ‘E-mail’-button. Heb je een tip of een ander lekker klassiek gerecht of wil je laten weten dat je een recept erg lekker vindt? Geef het door, dat zet andere bezoekers misschien aan om het ook eens uit te proberen.

Copyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s