Mosselen

“De Mossel, Dame In Het Zwart„

mosselen43De mossel is het meest bekende en geliefde schelpdier. Er is niets heerlijkers dan de geur van een pot sappige mosselen. Het traditionele mosselseizoen loopt van begin juli tot (februari)) half april. Mosselen die u vers in de winkel koopt zijn zandvrij en ontdaan van hun baard (byssusdraden). De mosselen hoeven slechts goed gespoeld te worden om uitwendig schoon te zijn. Verwijder de mosselen waarbij de schelpen stuk zijn. De mosselen die openstaan, moeten even gecontroleerd worden. Openstaande mosselen hoeven niet per definitie weggegooid te worden. Houd de open mosselen met de bolle kant even onder de koude waterstraal, tik even tegen de schelp. Sluit de mossel zich, dan is hij nog vers en geschikt voor consumptie. De mosselen die open blijven, moet je weggooien. Mosselen worden onderverdeeld volgens grootte met volgende benamingen (van klein naar groot en van goedkoop naar duur): extra, super, imperial, jumbo en goudmerk. Voor een geslaagd etentje reken je best tussen de 1 à 1.25 kilo mosselen per persoon. Mosselen kunnen op de volgende manieren genuttigd worden: gekookt, gebakken, gestoofd, gefrituurd, gegratineerd en soms rauw.

RECEPTEN

A – L

M – Z

Donkerblauwe teksten in de recepten zijn ‘Lezertips’.

De recepten zijn gemakkelijk te printen (Print & PDF) en makkelijk door te sturen naar familie en vrienden via de ‘E-mail’-button. Heb je een tip of een ander lekker klassiek gerecht of wil je laten weten dat je een recept erg lekker vindt? Geef het door, dat zet andere bezoekers misschien aan om het ook eens uit te proberen.

Copyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

One thought on “Mosselen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s