Ovenschotels

“Een Gerecht Dat In Een Oven Wordt Gegaard„

ovenschaal43Een ovenschotel is een gerecht dat in een oven wordt gegaard, in plaats van in een bakpan op een fornuis. Bij een ovenschotel worden de ongare of halfgare ingrediënten in een vuurvaste schotel gedaan. Vaak worden de verschillende onderdelen laag voor laag in de schaal gedaan, bijvoorbeeld een laag gehakt, met daarop een laag groente, daar weer op een laag gehakt. De bovenste laag is vaak een saus of een laag aardappelpuree die moet voorkomen dat de onderste tijdens het verblijf in de oven uitdrogen. Als extra bescherming, maar ook ter verbetering van de smaak, wordt op de laatste laag soms wat boter en paneermeel  of geraspte kaas gedaan, wat in de oven een knapperige korst vormt.

RECEPTEN

Vleesgerechten – varkens

Vleesgerechten – runds

Vleesgerechten – lams

Vleesgerechten – diverse

Gevogelte en wild – kalkoen

Visgerechten – mosselen

De recepten zijn gemakkelijk te printen (Print & PDF) en makkelijk door te sturen naar familie en vrienden via de ‘E-mail’-button. Heb je een tip of een ander lekker klassiek gerecht of wil je laten weten dat je een recept erg lekker vindt? Geef het door, dat zet andere bezoekers misschien aan om het ook eens uit te proberen.

Copyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s