Maaltijdsoep

“Hartverwarmende soepen„

Soeppan Demeyer43Een maaltijdsoep is een stevige, rijkelijk gebonden soep, die gegeten wordt als hoofdgerecht. Doorgaans bevat een maaltijdsoep een bron van koolhydraten, bijvoorbeeld stukjes aardappel of macaroni. De soep is doorgaans relatief dik en gevuld met stukken groente en vlees. Ook worden vaak peulvruchten gebruikt om de soep zijn stevigheid te geven.
Bij de soep wordt vaak brood of roggebrood gegeten, eventueel met spek of kaas.

Clamartsoep
erwten43
Clamart is een voorstadje van Parijs en tevens een oud rond erwtenras, die in deze gemeente worden geteeld. Het ras is ontstaan doordat landbouwers van Clamart erwten begonnen te kweken om geld in het laatje te krijgen, … meer

Faubonnesoep
Droge-witte-bonen43
Potage à La Faubonne of Bonensoep is een fantastische soep gemaakt met puree van witte bonen en een garnituur van wortel-, selder- en prei-julienne … meer

Harira
Kikkererwten43
Harira, de nationale Marokkaanse soep, is een heerlijk geurende, rijkelijk gevulde en gebonden maaltijdsoep met als belangrijkste ingrediënten tomaten, kikkererwten, linzen en selderij. Elke streek van Marokko heeft zo zijn variant op deze soep … meer

Ierse Aardappel en preisoep
Prei43
Dit is een traditionele Ierse soep vaak opgediend in Ierland, al gedurende generaties lang. Dit gerecht wordt ook wel ‘Brotchan foltchep’ genoemd of beter nog ‘Brotchan Roy’, wat “Een bouillon geschikt voor een Koning” zou betekenen … meer

Kikkererwtensoep
Kikkererwten43
De kikkererwt, welke wereldwijd bekend zijn, is een gelige ronde peulvrucht met een onregelmatige vorm en nootachtige smaak. Zijn rijk aan vezels en eiwitten en geschikt als vleesvervanger. De meest bekende gerechten, dat wordt … meer

Minestronesoep
4545_Kool
Daar deze soep bereidt wordt met verse seizoengroenten, hebben we minstens vier versies en varieert de minestrone ook nog verder van regio tot regio. Ook geeft iedere mama of chef-kok haar/zijn eigen interpretatie eraan … meer

Parmentiersoep
Aardappelen1-43
Heerlijke Soep Op Zich, Maar Ook Basissoep Voor Vele Pureesoepen. Deze soep werd genoemd naar Antoine-Auguste Parmentier. Het was een militair apotheker en medisch inspecteur-generaal van het leger die leefde van 1737 tot 1813 … meer

Pasta e Fagioli
borlotti_bonen43
Pasta e Fagioli of Pasta Fagioli, wat “pasta en bonen” betekent verwijzend naar de twee belangrijkste ingrediënten in het gerecht, is een vleesloze Italiaanse klassieker. Het begon als een boerengerecht (daar het samengesteld was uit zeer … meer

Saint-Germainsoep
Spliterwten43
Saint Germain soep is een beroemde Franse redelijk dikke soep van spliterwten, dat is zeker, maar net als alle klassiekers, zijn er meerdere varianten: die met broodcroûtons en die met spek. Welke soep authentiek is laat ik in … meer

Soupe Au Pistou
Basilicum43
Deze heerlijke Franse tomaten/groentesoep (zeg maar maaltijdsoep) is één van de bekendste streekgerechten uit de Provence en bestaat uit vele soorten groenten (waaronder tomaten, witte en groene bonen en aardappelen) … meer

Veloutésoep Carmen
witte-rijst43
Veloutésoepen worden gemaakt met een blanke roux (boter en bloem) die voor de binding zorgt en nadien afgewerkt met een liaison (eigeel en room). Veloutésoepen kunnen met groenten, vis of vlees worden gemaakt. Carmen soep is soep dat op smaakt … meer

Veloutésoep Agnès Sorel
Agnès Sorel43
Deze soep is vernoemd naar de maîtresse van Karel VII van Frankrijk: Agnès Sorel (1422-1450). Ze was ontzettend mooi (droeg de bijnaam ‘Dame de Beauté’), diepzinnig en hield met hart en ziel van haar koninklijke minnaar … meer

Waterzooi
diep-bord43
“Waterzooi” (‘zooi’ betekend kooksel, vooral van vis) is een typisch Vlaams gerecht gemaakt met zee- en/of zoetwatervis (vroeger werden oorspronkelijk enkel zoetwatervissen gebruikt – snoek, baars, karper, paling -, maar toen zaten … meer

De recepten zijn gemakkelijk te printen (Print & PDF) en makkelijk door te sturen naar familie en vrienden via de ‘E-mail’-button. Heb je een tip of een ander lekker klassiek gerecht of wil je laten weten dat je een recept erg lekker vindt? Geef het door, dat zet andere bezoekers misschien aan om het ook eens uit te proberen.

Copyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s