Gratingerechten

“Een Wijdverspreide Culinaire Techniek„

gratins43Gratin is een wijdverspreide culinaire techniek in de bereiding van voedsel, waarbij het gerecht wordt afgewerkt met een goudbruine korst, vaak met behulp van paneermeel/broodkruim, geraspte kaas, ei en/of boter. Gratins, ontstaan in de Franse keuken, zijn heerlijke combinatie van aardappelen, groenten, vlees en room en wordt meestal bereid in een ondiepe ovenschaal. Een gratin wordt eerst gebakken of gekookt op het fornuis of in de oven en verder afgewerkt onder een grill tot er op de bovenlaag van het gerecht, een goudbruine knapperige korst wordt gevormd. Traditioneel wordt een gratin geserveerd in de ovenschaal, vanuit de oven rechtsreeks op de tafel.
De Koning onder de gratins is natuurlijk dé “gratin dauphinois”. Deze gratin geeft door zijn krokante korstje en romige smaak een bijzonder smaakvol tintje aan de maaltijd, maar het is heel goed te combineren met verschillende soorten vlees of vis en met diverse groenten. Zie hieronder gratingerechten met aardappelen, groenten, vlees, vis, room ….

Voorgerechten

Bijgerechten

Hoofdgerechten

Copyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s