Wildgerechten

“Wild Is Een Verzamelnaam Van Dieren Die In De Vrije Natuur Leven„

wild-43Met ‘wild’ worden dieren bedoeld die niet gecultiveerd worden, maar ‘in het wild’ leven.
Bij ‘wild’ gaat het vaak om vlees van dieren, die door jagers zijn gejaagd zoals konijnen, herten of everzwijnen. Wild wordt door jagers, jacht-sympathisanten en fijnproevers beschouwd als natuurlijk scharrelvlees. Wild-vlees kan worden gekocht bij de poelier, die zich specialiseert in de verkoop van wild en gevogelte.
Welke diersoorten als bejaagbaar wild gerangschikt zijn, hangt af van de plaatselijk van kracht zijnde wetgeving. Zo legt in het Vlaamse Gewest het jachtdecreet vast, om welke soorten het gaat, en deelt het wild in volgens categorieën: grof wild (edelherten, reeën, damherten, moeflons, wilde zwijnen), klein wild (hazen, fazanten, patrijzen), waterwild (wilde eenden, grauwe ganzen, Canadaganzen) en overig wild (houtduiven, konijnen).

A – L

M – Z

De recepten zijn gemakkelijk te printen (Print & PDF) en makkelijk door te sturen naar familie en vrienden via de ‘E-mail’-button. Heb je een tip of een ander lekker klassiek gerecht of wil je laten weten dat je een recept erg lekker vindt? Geef het door, dat zet andere bezoekers misschien aan om het ook eens uit te proberen.

Copyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s