Buffetten

“Een Manier Om Gasten Eten Aan Te Bieden, Terwijl Je Er Zelf OOK Van Kunt Genieten„

Buffets43Een buffet is een manier om aan gasten (een uitgebreid) ontbijt, middagmaal of avondeten (dat kan bestaan uit een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht) aan te bieden. Er staat een tafel met allemaal verschillende gerechten in een centrale ruimte (zoals een feestzaal, refter, eetzaal). Iedereen loopt met een bord langs de tafel(s) en schept het eten op (men spreekt ook wel eens van ‘een lopend buffet’). Als het bord vol is, gaat men dit aan tafel opeten, om eventueel later nog meer op te scheppen. Het buffet is voor een aantal uren geopend en wordt dan onherroepelijk verwijderd (betreffende de hygiëne: gerechten staan bloot aan warme temperaturen)
Deze manier van eten is zeer populair in sommige gebieden of regio’s van de wereld. Er zijn dan ook veel bedrijven en cateraars die dit verzorgen, maar zoals Roger zegt, wat je zelf doet, doe je meestal beter! Er zijn ook heel veel verschillende mogelijkheden om een buffet uit te voeren. Het eten kan ook heel verschillend zijn. Vooral in hotels wordt dit gebruikt voor ontbijt en soms ook voor het avondeten. Op feesten, zoals op een trouw-, familie-, communie-, en jubileumfeest, wordt dit soms ook wel toegepast.
Men kan een koud of warm buffet aanbieden of de beide. Een koud buffet is een buffet met alleen maar etenswaren die niet verwarmd hoeven te worden, zoals broodjes en salades. Een warm buffet is een buffet met gerechten die eerst warm bereidt worden in de keuken en dan in de centrale ruimte op schotelverwarmers worden warm gehouden.
Je houd van een rijke variatie en wilt graag zelf bepalen wanneer en welk gerecht je zal proeven, dan is een buffet de beste manier.
Laat niets aan het toeval over en ga voor een buffetformule niet alleen opzoek naar de juiste combinatie van vis, vlees, gevogelte en vegetarisch gerechten, maar ook voor een samenspel tussen traditie en vernieuwing. Zo kan je de bekende gerookte zalm aanvullen met een heerlijke sushi combinatie, zodat de smaakpapillen van je gasten op een culinaire rondreis worden genomen.

Hieronder vind je een klein voorsmaakje (voorbeelden) van de vele buffetmogelijkheden: het buffet kan op grote schotels of individuele bordjes gepresenteerd worden, de genodigden kiezen hun gerechtje uit en nemen die op een bord mee. Stel zelf een buffet samen, zo bestaat het buffet enkel uit jouw favorieten.

VLEESBUFFET

Koude bereidingen
Ham met meloen
Varkens-, kalfs- of rundgebraad
Kalkoenfilet met ananas
Waaier van salami
Beenham met asperges
Paté met uienconfituur
Gerookte eendenborst
Rauwe of gekookte ham

Warme bereidingen
Varkensgebraad met jager- en/of pepersaus
Kalkoen met champignon- en/of pepersaus
Quiche
En andere mogelijkheden …

VIS EN VLEES BUFFET

Warme en koude bereidingen
Zalm “Belle Vue”
Tomaten met garnalen
Duo van gerookte vis
Visterrine
Vispannetje
Perzik met tonijn
Parmaham en meloen
Varkensgebraad met champignonsaus
Kalkoen in sinaasappelsaus
Gegrilde kippenbouten
Kalkoenfilet met fruit
Paté met uienconfituur
En andere mogelijkheden …

VISBUFFET

Koude schotel met bereidingen uit de zee
Tomaat met grijze garnalen
Vismousses
Gerookte vis
(zoals zalm, makreel, forel, sprot, heilbot)
Gepocheerde zalm
Perzik met tonijn
Krab in peer
Visterrine
Carpaccio van Sint-Jacobsvruchten
En andere mogelijkheden …

Warme schotel met bereidingen uit de zee
Kreeft en zalm “Belle Vue”
Tongrolletjes
Vispannetje
Scampi-variatie
(zoals met look, diabolique)
Garnaalkroketten
En andere mogelijkheden …

KOUD BUFFET CLASSIC

Perzik met tonijn
Gevuld eitje
Gerookte vissoorten
(zalm, heilbot, paling, makreel, forel, sprot)
Mousses van vis
Tomaat met grijze garnalen
Gegrilde kippenboutjes
Rauwe ham met meloen
Varkensgebraad
Rosbief
Hespenrolletjes met asperges
Scampi
Gevulde ananas met kip
Hespenrolletjes met asperges
Gevuld peertje met kruidenkaas
Variatie van paté
Creatie van kazen
En andere mogelijkheden …

VEGETARISCH BUFFET

Schotel met o.a.
Gazpasho
Waldorfsalade
Gevulde eieren
Gevulde tomaat en komkommer
Groente-cannelloni
Kaasquiche
Groentenquiche
Taboulé
Kaasplateau
Vegetarische lasagne
Penne all’arrabiata
En andere mogelijkheden …

WARM BUFFET CLASSIC

Varkensgebraad met jager- en/of pepersaus
Kalkoen met champignon- en/of pepersaus
Diverse soorten quiche
Kreeft en zalm “Belle Vue”
Tongrolletjes
Vispannetje
Scampi-variatie
(zoals met look, diabolique)
Garnaalkroketten
Lasagne met rundsgehakt
Spaghetti Bolognaise
Macaroni kaas en hesp
Spaghetti carbonara
En andere mogelijkheden …

ONTBIJTBUFFET

Boterkoeken
Assortiment Broodjes
Sandwiches
Assortiment Brood
Rozijnenbrood
Chocopasta
Speculoospasta
Confituur
Smeerkaas
Yoghurt
(met of zonder fruit)
Platte kaas – Kwark
(met of zonder fruit)
Cornfleaks
Peperkoek
Vleeswaren-schotel
(met diverse soorten fijne charcuterie)
Plakjes kaas
(zoals jonge Gouda, Maaslander)
Spek met eieren
Eieren op diverse manieren
(gekookt, gepocheerd, roerei, spiegelei, omelet)

BIJGERECHTEN BUFFET

De buffetten worden meestal nog vergezeld van volgende bijgerechten aangepast aan het soort buffet of seizoen.

Assortiment sausjes
(zoals mayonaise, cocktailsaus, vinaigrette)
Rauwkost
(zoals tomaat, komkommer, maïs, geraspte wortelen)
Gemengde sla
(zoals kropsla, lolla rosso en bianco)
Gekookte groenten
(zoals erwten, bloemkool, wortelen, asperges, artisjokharten)
Aardappel-, pasta en/of rijstsalade
Assortiment broodje
(zoals pistolets, stokbrood, baguette, ciabatta, foccacia)
Kruiden-, look en roomboter
En andere mogelijkheden …

DESSERTEN BUFFET

Chocoladetaart
Koffiebiscuit
Chocolademousse
(witte of zwarte chocolade)
Crème brûlée
Mangomousse
Vanille-, chocolade- en mokapudding
Rijstpap met bruine suiker
Bavarois met sinaasappel, passievruchten, frambozen, speculoos of witte chocolade
Trio van vruchtenbavarois
Tiramisu
Javanais
Zwarte woudgebak
Fruitsalade met vanilleijs
Fruitbrochettes met vanilleijs
Warme appeltaart met vanilleijs
En andere mogelijkheden …

BREUGELIAANS BUFFET

Koude bereidingen
Been- of breugelham
Boeren- of Ardeense paté met uienconfituur
Boeren-, breugel- of gentse kop met graanmosterd
Geperste kop met zure saus
Hure met hersensaus
Kalfskop in tomaat
Kip-kap met zwart brood
Droge worsten
Fijne salami
Varkensgebraad
Rosbief
Gevulde eitjes
Platte kaas met radijsjes
Koude kippenbouten
Patévariëteiten
Witte koolsla met rozijntjes
Rode koolsla met appeltjes
Boter en smout
En andere mogelijkheden …

Desserten
Rijstpap met bruine suiker
Boerenvlaaien/boerentaarten
(fruit, krieken, appel, abrikozen, pruimen, rijst)
Chocolademousse
Verse fruitsalade
Boekweitpannenkoeken
En andere mogelijkheden …

BREUGELIAANS BUFFET

Warme bereidingen
Ajuinsoep met kaas
Tomatensoep met balletjes
Erwtensoep met croutons
Kervelsoep
Luikse, witte en zwarte (bloed) pensen/beuling met appelmoes
Vleesbrood/vleeskoek met of zonder noordkriekensaus
Konijn met pruimen
Kip met appelmoes
Gehaktballetjes in tomatensaus
Warme beenham met jagersaus
Gebakken kippenboutjes
Speenvarken
Boerenworst met rode kool
Stoofvlees op grootmoeders wijze
Spek met wortelpuree
Gebakken aardappeljes
Boerenkoolstoemp met rookworst
Spek met appeltjes
Spek met eieren
Boerenspek
En andere mogelijkheden …

Kaasbuffet
Hoevekazen
Abdijkazen

HIGH TEA BUFFET

Op een attractieve wijze diverse sandwiches met volgend beleg presenteren:

Gerookte zalm met dilleroom
Advocado en garnalen
Champignons en Bleu d’Auvergne
Tonijn spread
Caesar kipfilet
Hardgekookt ei met bieslook en ui
Club Sandwich met bacon, kalkoen, komkommer en roomkaas
Sandwichrolletjes met ham en eiersalade
Thee
Vruchtensappen
En andere mogelijkheden …

AMBACHTELIJK BELGISCH BUFFET

Boterham met platte kaas en radijzen
Vleeswaren
(o.a. beenham)
Verschillende patés
Luikse pens
Zwarte en witte pensen
Verschillende salades
Verschillende kazen
(kaasplank met druiven en noten)
Witloofsla
En andere mogelijkheden …

NEW STYLE KOUD BUFFET

Sushi met wasabi
Carpaccio van kabeljauw
Hamrolletjes met kruidenkaas
Garnaalsalade met venkel
Vitello Tonato
Slaatje van ganzenlever en gepocheerde peer
Salade van pompoen, tomaat en mozzarella
Caesarsalade
Rundcarpaccio met Parmezaankrullen
Taboulé met coppa di Parma
En andere mogelijkheden …

GRIEKS BUFFET

Koude bereidingen
Scampi
Dolmades
Kipbrochetten
Choriatiki salata
Champignon à la Grecque
Keftedakia
Tzatziki
Tarama
Fetakaas
Tomaten en komkommers
Olijven en pepers
En andere mogelijkheden …

Warme bereidingen
Lamskotelet
Souvlaki’s
Gyros
Stifado
Mousaka
Calamares
Salade van pijlinktvis
Psari plaki
En andere mogelijkheden …

Dessert
Baklava
Griekse yoghurt
(met honing en/of fruit)
Siphnopitta
En andere mogelijkheden …

MEDITERRAANS BUFFET

Koude bereidingen
Tomaat Monesgask
Pastasalade met gemarineerde scampi
Rundscarpaccio met parmezaanschilfers
Tomaten en mozzarella
Slaatje van tonijn met artisjok en olijven
Vitello tonato
Noedelssalade
Couscoussalade
Fetasalade
Gaspacho
Parmaham en Meloen
En andere mogelijkheden …

Warme bereidingen
Tagliatelle met pata Negra
Lasagne met rundsgehakt
Tortilla Espanõl
Paella Valencia
Ratatouille Niçoise
Gefrituurde inktvisringen

Dessert
Tiramisu
Fruitsalade
Gedroogde abrikozen en pruimen
Baklava
Roomijs
En andere mogelijkheden …

ITALIAANS BUFFET

Koude bereidingen
Italiaanse charcuterie
(zoals salami, parmaham, motadella)
Frittata
Tomaat en mozzarella met basilicum
Vitello Tonnato
Rundcarpaccio met Parmezaanse schilfers
Insalata Caprese
Insalata di salmone
Vers fruit en vruchten
En andere mogelijkheden …

Warme bereidingen
Minestronesoep
Cannelloni met spinazie en riccotakaas
Vlees, zalm en spinazie lasagne
Ravioli met vlees of kaas en tomatensaus
Spaghetti Bolognaise
Macaroni kaas en hesp
Spaghetti carbonara
Pasta pesto
Penne met gerookte zalm
Bruschetta al Pomodoro
Ossobucco alla Genovese
En andere mogelijkheden …

Desserten
Tiramisu
Panna cotta
En andere mogelijkheden …

AZIATISCH BUFFET

Koude bereidingen
Sushi met zalm en wasabidressing
Shashimi van tonijn en lotte
Thaise noedelsalade met scampi en groene curry
Chinese koolsla met kip en koriander

Warme bereidingen
Varkensreepjes zoetzuur
Kippenblokjes met sechuanpeper
Noedels
Rijst
Gewokte groenten
En andere mogelijkheden …

DUITS BUFFET

Koude bereidingen
Haringsalade
Makreelfilet met peper
Krauterbutter
Kaizerbrotchen
Seldersla met noten
Kartoffelsalade
Zure augurken en zilveruitjes
En andere mogelijkheden …

Warme bereidingen
Frankfurter worsten
Jägertopf
Bratkartoffeln
Bratwursten
Sauerkraut
Schweinegebrat
Schnitzel
En andere mogelijkheden …

BUFFET ATLANTIQUE

Koude bereidingen
Oesters
Salade van Noordzeegarnalen
Gevulde eitjes met kaviaar
Gerookte Schotse zalm – Gerookte heilbot
Vispastei van de vissersvrouw
Hollandse nieuwe (maatjes)
Krabsla ‘St Valerie sur Somme’
Vissoepje ‘Noordzee’
En andere mogelijkheden …

Warme bereidingen
Kabeljauwhaasje op een bedje van spinazie
overgoten met een kaassaus
Scampi met duivelssaus
Pavée van zalm met ratatouille
Paling in ‘t groen
En andere mogelijkheden …

BARBECUE BUFFET

Witte en/of zwarte pens
Chipolata
Hamburger
Duitse braadworst
Gezouten spek
Vleesbrochette
Kippenbil en bout
Gemarineerde kotelet
Gemarineerde rib
Gemarineerde kipfilet
Lamskotelet
Kalkoenbrochette
Souvlaki
Sparerib
Forel
Zalmfilet
Assortiment vis op een stokje
(zeewolf, zalm, botervis, scampi)
Scampibrochette
En andere mogelijkheden …

Warme sauzen
Provençaalse saus
Champignonsaus
Groene pepersaus
Sinaasappelsaus
Rode wijnsaus
En andere mogelijkheden …

Koude sauzen
Mayonnaise
Cocktailsaus
Looksaus
Tartaarsaus
Ketchup (tomaat en curry)
En andere mogelijkheden …

LANDENBUFFET

Spanje
Paella
Spaanse salade
(salade met tonijn en kappertjes)
En andere mogelijkheden …

Griekenland
Moussaka
Souvlaki’s met een Griekse salade
En andere mogelijkheden …

China
Bami-goreng
Zoet-zuur varkensvlees met rijst
En andere mogelijkheden …

Italië
Lasagne
Tagliatelle Carbonara
En andere mogelijkheden …

België
Varkenshaasje met een champignonroomsaus en kroketjes
Gebakken kip met sla en tomaat en frietjes
En andere mogelijkheden …

Hongarije
Goulash
En andere mogelijkheden …

Scandinavie
Assortiment gerookte vis met toast
En andere mogelijkheden …

BURGERBUFFET

Broodjes
Witte bagnat
Bruine bagnat
En andere mogelijkheden …

Burgers
Hamburger
Fishburger
Kipburger
Vegetarische burger
En andere mogelijkheden …

Groenten
Gemengde sla
Tomaat
Rauwe ajuinringen
Gebakken ajuin
Zoet-zure augurken (schijfjes)
Gekookte eitjes
En andere mogelijkheden …

Koude sauzen
Tartaarsaus
Cocktailsaus
Mayonnaise
Tomatenketchup
Curryketchup
Mosterd
Andalousische saus
Amerikaanse saus
En andere mogelijkheden …

Copyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s