Warme Sauzen, A – Z

“Sauzen Op Alfabetische Volgorde„

alfabetkleur43Een saus is een smakelijke en enigszins gebonden vloeibare substantie, die meestal over of naast een gerecht wordt gesprenkeld of gegoten, en dit om de maaltijd een extra smaak te geven, toe te voegen. Een saus wordt opgebouwd uit verschillende elementen: een basissmaak (zoals ui, schaaldieren, paddenstoelen, …), vocht (zoals water, bouillon, wijn, …), een bindmiddel (of geen en de saus gewoon reduceren), eventueel vet (zoals boter -noemt men monteren, slagroom, …), eventueel verse kruiden (zoals peterselie, dille, oregano, …). Men heeft ook basissauzen Een basissaus is een saus die op zichzelf dienst kan doen als saus doch kan dienen als basis om vele andere samengestelde sauzen te bereiden en dit door toevoeging van smaakgevende bestanddelen en/of garnituren. Er bestaan 6 basissauzen: bechamelsaus, veloutésaus, tomatensaus, demi-glace en poivrade, saus op basis van olie en saus op basis van boter.

A – L

A

B

C

D

G

H

J

K

M – Z

M

N

P

R

T

S

V

W

De recepten zijn gemakkelijk te printen (Print & PDF) en makkelijk door te sturen naar familie en vrienden via de ‘E-mail’-button. Heb je een tip of een ander lekker klassiek gerecht of wil je laten weten dat je een recept erg lekker vindt? Geef het door, dat zet andere bezoekers misschien aan om het ook eens uit te proberen.

Copyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

1 reactie op “Warme Sauzen, A – Z

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s