Warme Sauzen

“Enigszins Gebonden Vloeibare Warme Substantie„

warmen-sauzen43Een saus is een smakelijke en enigszins gebonden vloeibare substantie, die meestal over of naast een gerecht wordt gesprenkeld of gegoten, en dit om de maaltijd een extra smaak te geven, toe te voegen. Een saus wordt opgebouwd uit verschillende elementen: een basissmaak (zoals ui, schaaldieren, paddenstoelen, …), vocht (zoals water, bouillon, wijn, …), een bindmiddel (of geen en de saus gewoon reduceren), eventueel vet (zoals boter -noemt men monteren, slagroom, …), eventueel verse kruiden (zoals peterselie, dille, oregano, …). Men heeft ook basissauzen Een basissaus is een saus die op zichzelf dienst kan doen als saus doch kan dienen als basis om vele andere samengestelde sauzen te bereiden en dit door toevoeging van smaakgevende bestanddelen en/of garnituren. Er bestaan 6 basissauzen: bechamelsaus, veloutésaus, tomatensaus, demi-glace en poivrade, saus op basis van olie en saus op basis van boter.

vlees-koksmuts43
Vleessauzen
kalkoen43
Gevogelte- En Wildsauzen
vis-met-muts43
Vissauzen
veggie43
Groentesauzen
alfabetkleur43
Warme Sauzen, A-Z

Copyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

One thought on “Warme Sauzen

Reacties zijn gesloten.