Aardappelen

“Aardappelgerechten„

Aardappelen-43Op deze pagina vindt men gerechten die begeleidt worden met aardappelproducten, zoals natuuraardappelen, puree, frietjes, kroketten, …
De aardappel is een basisvoedingsmiddel dat bijna dagelijks wordt gegeten. In de loop van een gemiddelde dag eet 70 % van de Belgen aardappelen. Ze worden hoofdzakelijk in water gekookt of gestoomd, tot frieten omgevormd of tot puree. De aardappel verleidt iedere bevolkingsgroep, van 3 tot 100 jaar en ligt dus zeer goed in de markt! Aardappelen bestaan in allerlei soorten, vormen, kleuren en maten. Juist hierdoor blijft de aardappel verrassend en veelzijdig: koken, bakken, stampen, pureren, frituren, poffen, stomen,… In België bestaan er meer dan tweehonderd variëteiten van aardappelen, die onderverdeeld worden in een aantal categorieën. Dat gebeurt meestal op basis van hun kookgedrag. Voor meer info over de aardappelen, zie Ingrediënten Aardappel

Gekookte aardappelen

Stoemp – stamppot

Frietjes

Diverse

De recepten zijn gemakkelijk te printen (Print & PDF) en makkelijk door te sturen naar familie en vrienden via de ‘E-mail’-button. Heb je een tip of een ander lekker klassiek gerecht of wil je laten weten dat je een recept erg lekker vindt? Geef het door, dat zet andere bezoekers misschien aan om het ook eens uit te proberen.

Copyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s