Zuivel

Zuivel is de algemene naam voor melk en uit rauwe melk bereide producten. Deze melk kan van verschillende zoogdieren afkomstig zijn: koe, schaap, geit, kameel, paard, buffel of jak. Vroeger vond het verwerken van melk tot zuivelproducten vooral plaats op de boerderij, tegenwoordig gebeurt dat meestal in een zuivelfabriek.
Zuivelproducten: boter, een emulsie van waterdruppels in vet (margarine en halvarine zijn overigens geen melkproducten), chocolademelk, consumptie-ijs, crème fraîche, hangop, kaas, karnemelk, kefir, koffiemelk, kwark, melk, pap, pudding, room, slagroom, umer, vla, wei, yoghurt, zure room, … Boter wordt besproken in ‘vetten’ en kaas in ‘kaas’. Eieren en kokosmelk is geen zuivelproduct, maar wordt wel hier besproken.

karnemelk43
Botermelk
eieren-43
Eieren
Gecondenseerde-melk43
Melk, gecondenseerd
karnemelk43
Karnemelk
eieren-43
Kippeneieren
Koffiemelk43
Koffiemelk
kokosmelk43
Kokosmelk
kokosroom43
Kokosroom
culinaire_room
Koksroom
culinaire_room
Kookroom
kwarteleieren43
Kwarteleieren
melk43
Melk
room43
Room
culinaire_room
Room Culinair
roomijs43
Roomijs
santen43
Santen
slagroom43
Slagroom
yoghurt43
Yoghurt
griekse-yoghurt43
Yoghurt, Griekse
zure-room43
Zure room

Copyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s