Ree

ree43Ree is een kleine hertensoort die in het wild voorkomt. Reeën worden sterk bejaagd, maar komen ook voor in hertenkampen. Een volledig ree dat ontdaan is van vel en ingewanden kan tot 20 kg wegen. Ree levert roodbruin gekleurd vlees dat nogal ‘fijn van draad’ is. In de handel wordt ree in allerlei delen aangeboden. Als je een ree in het geheel wil kopen, moet je steeds nagaan of het op de juiste manier is geschoten. Een goed schot heeft het dier in de hartstreek getroffen (bladschot). Reeën die niet met een hartschot zijn gestorven, gelden als tweede keuze. Reeën jonger dan twee jaar bieden lekker mals vlees, oudere dieren hebben taai en vezelig vlees. De volgende delen worden er aangeboden: reerug, rugfilets, achterbouten met en zonder been, reebiefstukjes van de achterbouten, ragoutvlees van achterbout of schouder, reeschouder met en zonder been, reeboutgebraad, …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s