Krokodil

krokodil43Het vlees werd lange tijd weggegooid, of weer gevoerd aan de krokodillen, omdat er geen slachterijen waren waar onder voldoende goede hygiënische omstandigheden geslacht kon worden voor menselijke consumptie. Dit is natuurlijk zonde van dat mooie smakelijke vlees. Er zijn echter enkele slachterijen die daarin wel geïnvesteerd hebben en daar worden de beesten geslacht volgens een acceptabele hygiënische standaard en het vlees in vele delen verdeeld. Deze slachterijen zorgen in landen als Zimbabwe, dat een werkeloosheidsniveau kent van over de 30%, voor vele nieuwe arbeidsintensieve banen. Het meest geïmporteerde krokodilvlees is dat van de Nijlkrokodil. Vlees van de Nijlkrokodil is blank, bijna wit van kleur. Het vlees is stevig en bevat tussen het vlees een beetje vet dat er bij het bakken uitbraadt. De smaak doet denken aan kip, kikkerbillen en dergelijke, alle krokodilgerechten kan je bereiden als deze. In Zimbabwe maar ook in Zuid-Afrika wordt krokodil gegeten op zijn Indiaas bereid met een hete curry saus, een geweldige combinatie. Krokodiltournedos en krokodilfilets zijn het proberen meer dan waard!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s