Bizon

bizon43Bizons leven in de Verenigde Staten en in Canada. Over het algemeen heeft bizon dezelfde zo niet nog betere kwaliteit als de betere rundrassen als Limousin, Charolais en Black Angus. Het vetpercentage is echter zeer laag bij bizon alsook de cholesterol, maar is rijk aan eiwitten en ijzer. Het vlees is donkerrood van kleur en bevat een dun lijntje vet. Het vlees vergt dezelfde bewerking en bereiding als ons rundvlees. Voor consumptie worden alleen de stieren geslacht. Spierstuk zonder been en entrecote zijn geweldig voor steaks. De delen zijn enorm groot, maar kunnen goed worden geportioneerd: steaks, tenderloin, … Mooie stukjes vlees waarmee je kunt variëren op uw menu.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s